VMBO Geschiedenis 2016

Wil jij goed voorbereid je vmbo eindexamen geschiedenis in? Volg dan onze examentraining waarin we jou alle ins en outs uitleggen over het examen geschiedenis. Theorie wordt afgewisseld met oefenopgaven. En onze speciaal getrainde docenten beantwoorden natuurlijk al je vragen.

Inhoud van de training

In 2 dagen nemen we met jou de volledige examenstof door. Dit gebeurt in kleine groepjes met ervaren examentrainers.  Per dag heb je 3 blokken theorie. Elk theorieblok sluiten we af met oefeningen en voorbeeldopgaven. Ook oefenen we met voorbeeldexamens. Onze examentraining is persoonlijk. We nemen met jou je knelpunten door en geven antwoord op al je vragen. Je stelt een plan van aanpak op waarmee je thuis weer verder mee aan de slag kan. Zo bereid je je op alle fronten goed voor. En begin jij zelfverzekerd aan je examen geschiedenis.

Naast de inhoudelijke theorie besteden we tijdens de training ook veel aandacht aan de vaardigheden die je nodig hebt om je examen geschiedenis zo goed mogelijk te maken. Hoe pak je de meest voorkomende vragen aan? Waar moet je op letten en uit welke onderdelen bestaat een goed antwoord? Er zijn meerdere pauzes tussen de blokken door.

Theorie geschiedenis vmbo:

•    Leervaardigheden in het vak geschiedenis en staatsinrichting
•    Staatsinrichting van Nederland
•    Historisch overzicht vanaf 1900
•    Verbanden leggen en samenhang
•    Drie thema’s bij het Historisch Overzicht vanaf 1900:

o    het communisme in de Sovjetunie (1917-1941)
o    Indonesië als voorbeeld van dekolonisatie ( 1942-1949)
o    de brandhaard Israël/Palestina (1945-1979)

Wil je alvast tips om je optimaal voor te kunnen bereiden op het eindexamen geschiedenis? Wij hebben de belangrijkste tips voor je op een rijtje gezet.

 

Brochure def

 

Reviews

review

"Mijn zoon met PDDNOS zit bij Studiekring in Zaandam. Ik ben zeer tevreden over de begeleiding en ik word goed op de hoogte gehouden hoe het gaat. Het leren thuis gaat helemaal niet, omdat hij zijn concentratie niet vast kan houden, maar bij Studiekring is hij gemotiveerd om aan zijn huiswerk te gaan."

Ellis Lageweg

Bekijk alle beoordelingen