VWO Geschiedenis 2016

Wil jij goed voorbereid je vwo eindexamen geschiedenis in? Volg dan onze examentraining waarin we jou alle ins en outs uitleggen over het examen geschiedenis. Theorie wordt afgewisseld met oefenopgaven. En onze speciaal getrainde docenten beantwoorden natuurlijk al je vragen.

Inhoud van de training

In 2 dagen nemen we met jou de volledige examenstof door. Dit gebeurt in kleine groepjes met ervaren examentrainers.  Per dag heb je 3 blokken theorie. Elk theorieblok sluiten we af met oefeningen en voorbeeldopgaven. Ook oefenen we met voorbeeldexamens. Onze examentraining is persoonlijk. We nemen met jou je knelpunten door en geven antwoord op al je vragen. Je stelt een plan van aanpak op waarmee je thuis weer verder mee aan de slag kan. Zo bereid je je op alle fronten goed voor. En begin jij zelfverzekerd aan je examen geschiedenis.

Naast de inhoudelijke theorie besteden we tijdens de training ook veel aandacht aan de vaardigheden die je nodig hebt om je examen geschiedenis zo goed mogelijk te maken. Hoe pak je de meest voorkomende vragen aan? Waar moet je op letten en uit welke onderdelen bestaat een goed antwoord? Er zijn meerdere pauzes tussen de blokken door.

Theorie geschiedenis vwo:

Domein A: historisch denken en redeneren
1 Tijd
2 Interpretatie
3 Betekenis voor nu

Domein B: oriëntatiekennis
De volgende historische contexten:
• Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden 1515- 1648.
• Duitsland 1871-1945.
• Koude Oorlog 1945-1991.
• Verlichtingsideeën en de democratische revoluties 1650-1848.

Wil je alvast tips om je optimaal voor te kunnen bereiden op het eindexamen geschiedenis? Wij hebben de belangrijkste tips voor je op een rijtje gezet.

aanmelden DefBrochure def

 

Reviews

review

"Na jaren uitlandig te zijn geweest kwamen we Juli 2017 weer naar NL. Mijn zoon spreekt vloeiend Engels en Spaans maar zijn beheersing van de Nederlandse taal is verwaterd. Vervolgens met de schoolleiding afgesproken om hem bij Studiekring zowel huiswerkbegeleiding als ook bijlessen Nederlands te laten volgen. Ik ben als ouder ontzettend content met de begeleiding, aandacht en vooral de kwaliteit van de begeleiding. Jullie mensen (Frank) doen op het Studiekring Lorentz Lyceum Arnhem uitstekend werk. Daarvoor dank."

Harold

Bekijk alle beoordelingen