Diensten - Studiekring - huiswerk, bijles en trainingen

Zit uw kind momenteel in groep 3 en maakt u zich zorgen over zijn of haar reken- of taalniveau? Of zit uw kind op dit moment in groep 7? En maakt u zich zorgen over zijn of haar voortgang in groep 8? Met basisschoolbegeleiding zorgen wij ervoor dat uw zoon of dochter de mogelijke leerachterstanden van de afgelopen periode inhaalt. We bieden deze leerlingen persoonlijke begeleiding aan op zijn of haar eigen niveau.Voor bovenbouw leerlingen focussen wij ons met name op de entree- of eindtoets. Zo is uw kind optimaal voorbereid en start hij of zij vol vertrouwen aan het nieuwe schooljaar. 

Vraag een gratis intake aan

Individuele begeleiding

We geven iedere leerling individuele begeleiding, hiermee kunnen we onze persoonlijke aandacht garanderen. Na schooltijd komt uw zoon of dochter naar een Studiekringvestiging in de buurt. Daar oefent hij of zij met bijvoorbeeld begrijpend lezen, breuken, redactiesommen en spelling. We helpen uw kind doelgericht om de taal- en rekenvaardigheden te verbeteren. Dit doen we met eigen ontwikkeld lesmateriaal.

Deze methode is speciaal ontwikkeld voor basisschoolleerlingen en bevat alle onderwerpen uit de leerlijnen taal, rekenen en spelling. Onze begeleiders maken een programma op maat dat past bij het niveau van uw kind. De lesvormen zijn interactief en bevatten spelelementen om het leren weer leuk te maken.

Basisschoolbegeleiding wordt gegeven in samenwerking met onze kennispartner Lyceo.

Dichtbij de belevingswereld van leerlingen

We werken met hoogopgeleide en ervaren begeleiders. Onze begeleiders zijn getraind om uw kind goed te kunnen begeleiden. Ze inspireren, motiveren en geven uw kind weer zelfvertrouwen. En dat is precies wat we leerlingen willen meegeven.

Onze begeleiding is geschikt voor basisschoolleerlingen die:

 • Moeite hebben met één of meerdere vakken

 • Een leerachterstand hebben

 • Onzeker zijn over hun eigen kunnen

 • Behoefte hebben aan persoonlijke uitleg

 • Hun plezier in het leren terug willen krijgen

Voordelen basisschoolbegeleiding

Het is bijna zover! De toetsweek gaat (bijna) van start en iedereen wil natuurlijk nog dat laatste sprintje trekken voor een goed cijfer. Daarom biedt Studiekring leerlingen de mogelijkheid om zich goed voor te bereiden middels de toetsweekopvangklas.

Wat is de toetsweek opvangklas?

De toetsweek opvangklas wordt georganiseerd om leerlingen de mogelijkheid, ruimte en rust te bieden om zich voor te bereiden op de komende toetsen. Een ruimte waarin rustig geleerd kan worden met minimale afleiding.

De opvangklas is om ervoor te zorgen dat leerlingen al flink wat leerwerk hebben gedaan voor ze naar huis gaan. Om ze hierin te ondersteunen, is er een begeleider aanwezig die kan helpen met het plannen en het beantwoorden van (algemene) vragen. Natuurlijk is er ook de gelegenheid om overhoord te worden.

Wanneer vindt de toetsweek opvangklas plaats?

Op de betreffende vestigingspagina vind je waar en wanneer de toetsweek opvangklas plaatsvindt. Hier kun je je ook direct aanmelden.

Kosten

De kosten van de toetsweek opvangklas bedragen € 90,- per leerling voor alle aangeboden dagen. Het is alleen mogelijk om je kind voor alle middagen in te schrijven. De betaling geschiedt via een eenmalige machtiging.

Aanmelden

Je kunt je kind makkelijk en snel aanmelden via de betreffende vestigingspagina. Of gebruik dit aanmeldformulier.

Zit jouw vestiging er niet tussen of wil je meer informatie? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van 'toetsweek opvangklas'.

Overige informatie

Indien je voor de toetsweek opvangklas kiest, gaan we ervan uit dat je kind alle dagen komt. Behalve wanneer hij of zij toestemming heeft om niet te komen. In dit geval ontvangen we hiervan graag een mail.

Heb jij moeite met een bepaald vak of wil je een opgelopen achterstand inhalen? Volg dan snel online bijles van Studiekring. Met een-op-een online bijles van een privé docent ben je snel weer bijgespijkerd. Gewoon vanuit huis, vanaf je eigen bureau of eettafel. Volg je liever bijles op een van onze vestigingen? Dat kan ook! Klik hier om onze vestigingen te bekijken.

Meer informatie over onze online bijlessen? Of direct aanmelden? Bel dan 085 - 049 82 00 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Alle vakken en elk niveau
Met extra uitleg, gerichte oefeningen en opgaven helpen we je beter te worden in het vak waar je moeite mee hebt. We kijken ook hóe je de stof leert. En geven je tips om slimmer te leren. Van wiskunde tot Nederlands, voor ieder vak hebben we een bijlesdocent in huis.

Volledig online
Via een online-omgeving ga je aan de slag met het vak dat jij lastig vindt. Je krijgt bijles van een van onze deskundige en enthousiaste bijlesdocenten. Je ziet elkaar via de webcam en hoort elkaar via de audio van je computer, laptop of tablet. Het is op die manier dus mogelijk om, waar je ook woont, flexibel bijles te volgen bij een van onze bijlesdocenten.

Wat heb je nodig voor online bijles?

 • een computer of tablet
 • een webcam
 • een headset/microfoon
 • een goede online verbinding

Voor wie is online bijles?

 • voor vmbo, havo en vwo leerlingen
 • voor mbo, hbo en wo studenten
 • een-op-een bijles van een slimme, enthousiaste bijlesdocent
 • vanuit huis in een handige online omgeving

In 3 stappen naar maximaal resultaat

Intake

Voorafgaand aan de eerste les nemen we telefonisch contact op met jou en/of je ouders. We matchen jou met een goede bijlesdocent die past bij je hulpvraag. Je spreekt zelf met je docent af wanneer de bijlessen plaatsvinden. Hierdoor zijn de tijden flexibel in te plannen. Tijdens de eerste bijles bespreek je waar je tegenaan loopt en waarbij wij kunnen helpen. Je hoort meteen meer over onze aanpak en kan natuurlijk al je vragen stellen.

Voorbereiding

Jij downloadt Skype op je computer en opent de link van het digitale whiteboard Awwapp dat je docent naar je stuurt. Dit is een virtueel kladblok, waarop jullie aantekeningen kunnen maken en delen. Zorg dat je webcam en microfoon werken, zodat jij en je bijlesdocent elkaar kunnen zien.

Aan de slag

Jij en je docent loggen beiden in op Skype en maken contact met elkaar. Voorafgaand hebben jullie opgaven en huiswerk al naar elkaar gemaild. Via de videochat geeft onze vakdocent tips, legt uit en bespreekt opdrachten.

Voordelen van online bijles

Kan jij een extra steuntje in de rug gebruiken bij het maken van je huiswerk? Of heb jij moeite om jezelf te motiveren aan de slag te gaan met je schoolwerk? Dat begrijpen wij heel goed en daarom helpen wij jou door middel van huiswerkbegeleiding. Onze ervaren en hoogopgeleide begeleiders zorgen ervoor dat jij weer structuur krijgt, zonder stress naar school gaat en hogere cijfers haalt. Meer informatie over huiswerkbegeleiding? Of direct aanmelden? Bel dan 085 - 049 82 00 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wat houdt huiswerkbegeleiding in?  

De enthousiaste begeleiding biedt, waar je ook woont in Nederland, een aantal middagen per week hulp bij alle vakken op één van onze vestigingen. Van ondersteuning bij het maken van je huiswerk tot de voorbereiding op proefwerken. Tijdens de huiswerkbegeleiding kan je al je vragen stellen, wordt je huiswerk gecontroleerd en overhoren we je om te checken of je de stof goed kent. Voor iedere leerling bieden we maatwerk, zodat jij altijd de hulp krijgt die jij nodig hebt. Hierdoor heb je minder stress en meer vrije tijd. En voordat je het weet haal je weer betere cijfers! 

Vraag een gratis brochure aan

Ontwikkel studievaardigheden

Je leert volgens de Leren Leren-methode vaardigheden die bij elk vak van pas komen. Deze vaardigheden bestaan uit plannen, samenvatten, structureren en zelfstandig werken. Dit is handig voor nu, maar ook zeker voor in de toekomst. Ons doel is dat je snel weer gemotiveerd en helemaal zelfstandig aan de slag kunt. Uiteraard met betere resultaten!

Begeleiding op maat

Wij bieden in een rustige omgeving hulp bij alle vakken, zodat jij je volledig kan concentreren op je werkzaamheden. De begeleider geeft je alle aandacht en ondersteuning die je op dat moment nodig hebt.

Studiekring biedt huiswerkbegeleiding aan door heel Nederland. Op school of op één van onze eigen locaties, altijd bij jou in de buurt. We zien je graag op één van onze vestigingen!

Voordelen van huiswerkbegeleiding

Bijles

Wij helpen jou met dat ene lastige vak! Voor je het weet zijn opgelopen achterstanden weggewerkt. Neem voor meer informatie contact met ons op via 085 - 049 82 00 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of vraag een gratis brochure aan.

 Vraag een gratis brochure aan

Wat houdt bijles precies in?

Heb je moeite met een specifiek vak? Wij hebben altijd een docent in huis die jou kan helpen, of je nu in de eerste klas van het vmbo zit of in de laatste klas van de havo of het vwo. Met bijles van Studiekring maak je een einde aan het gestress, creëer je rust in je hoofd en ga je gemotiveerder naar school. 

Je krijgt minimaal 1 uur per week één-op-één les van een hoogopgeleide bijlesdocent. Op een vestiging bij jou in de buurt of online krijg je heel gericht bijles in het vak waarin jij je wilt verbeteren. Van wiskunde tot Nederlands – voor ieder vak hebben we een docent in huis.

Voorafgaand aan de bijlessen, bespreken we je specifieke hulpvraag. Met extra uitleg, gerichte oefeningen en opgaven, helpen we je beter te worden in het vak waar je moeite mee hebt. Maar we kijken ook hóe je de stof leert en geven je tips om slimmer te leren. Hier heb je je leven lang plezier van!

Voordoen, samendoen, zelf doen

Je werkt tijdens de bijles volgens onze eigen Leren Leren-methode. De bijlesdocent legt de theorie uit en doet de opdracht voor. Jij maakt daarna de opdracht samen met de bijlesdocent en gaat vervolgens zelf aan de slag. Ook helpt de bijlesdocent je met leermethodes zoals samenvatten, mindmapping en het maken van tijdslijnen. Zo word je steeds beter in het eerst zo lastige vak en krijg je weer plezier in het leren.

Leerlingvolgsysteem

Via ons online leerlingvolgsysteem hebben je ouders inzicht in jouw planningen, persoonlijke doelen, voortgangsverslagen en andere afspraken. Regelmatig bespreken we hoe het gaat. Als het nodig is, dan passen we onze begeleiding tussentijds aan.

Voor o.a. onderstaande vakken bieden we bijles aan:

Aardrijkskunde  Biologie  Duits  Economie  Engels  Frans  Geschiedenis  Grieks  Latijn  Bedrijfseconomie  Natuurkunde  Nederlands  Rekenen  Scheikunde  Taal  Wiskunde Groep 7/8

Locaties

Studiekring biedt bijles aan door heel Nederland. Op school of op één van onze eigen locaties, altijd bij jou in de buurt. We zien je graag op één van onze vestigingen.

Naast bijles op een Studiekringlocatie kun je ook online bijles volgen. Gewoon vanuit huis, vanaf je eigen werkplek. 

Voordelen van bijles