Huiswerk

Veel jongeren hebben moeite met plannen, behoefte aan structuur en zelfdiscipline, of willen zelfstandiger leren werken. Sommigen zijn snel afgeleid of missen motivatie. Anderen hebben een achterstand of een leerprobleem. Als ouder is het vaak lastig de middenweg te vinden tussen het controleren en loslaten van het schoolwerk van uw puber. Wordt schoolwerk een zware last thuis of houdt u liever tijd over voor de rest van de opvoeding? Dan kan huiswerkbegeleiding een uitkomst zijn.

Studiekring biedt voor iedere leerling passende begeleiding. Bij het intakegesprek bepaalt de begeleider samen met de leerling en ouder de hulpvraag. Daarna testen we tijdens de huiswerkbegeleiding welke studievaardigheden goed werken voor de leerling en helpen we met het plannen, motiveren en stellen van prioriteiten.

Leerlingen kunnen drie tot vijf middagen per week huiswerkbegeleiding volgen. Onze docenten zorgen voor een stimulerende omgeving, waarin iedere leerling rustig kan werken aan het huiswerk, studievaardigheden en het verbeteren van zwakke vakken. We streven ernaar dat scholieren zo snel mogelijk zelfstandig verder kunnen: dat motiveert enorm!

Betere schoolresultaten, rust in huis aanmeldbutton


Cursus Helpen met huiswerk

Eerst zelf helpen met huiswerk met behulp van wat extra praktische tips? De cursus Helpen met huiswerk geeft je praktische oplossingen om je 10- tot 14-jarige effectief te helpen bij zijn huiswerk. Het stimuleert je je kind zelfstandig te werken en verantwoordelijkheid te nemen. Onderwerpen als agendabeheer, woordjes leren en de stof herhalen komen uiteraard aan bod. Lees meer of meld u aan!