Resultaat is meer dan een goed cijfer
Leerlingen werken geconcentreerd en in stilte aan hun huiswerk, studievaardigheden en aan zwakke vakken. Uiteraard willen we dat leerlingen hun cijfers verbeteren, maar veel belangrijker is nog dat ze leren hoe ze het beste kunnen leren. Gekwalificeerde docenten brengen ze studievaardigheden bij en laten elke leerling leren op hun eigen beste manier. Dan komen die hogere cijfers vanzelf! Daarnaast hangt er in de vestiging een positieve sfeer en mogen altijd alle vragen gesteld worden. Goed voor het zelfvertrouwen en de motivatie!

Plannen maar
Elke leerling begint dagelijks met een planning, waarna hij of zij zelfstandig aan het werk gaat. Naast het plannen in de eigen agenda, plannen we bij Studiekring in onze eigen huiswerkplan-app. Een super handige gratis app waarin je in 1 oogopslag ziet wat je taken zijn. Leren hoe je goed kan plannen is heel belangrijk. En helpt om met meer zelfvertrouwen het huiswerk te maken. De begeleiders staan klaar om te helpen, te overhoren en opdrachten door te nemen. Aan het einde van de dag bekijken we samen met de leerling of alles af en geleerd is.

Thuis en school doen ook mee
We vinden het heel belangrijk dat school en thuis ook meedoen. Met ons leerlingvolgsysteem kunnen ouders op elk gewenst moment vanuit huis zien hoe het met hun zoon of dochter gaat. Daarnaast sturen we wekelijks een evaluatie per mail, en elke 2 maanden is er telefonisch contact. Ook houden we nauw contact met de mentoren op school. Zodat iedereen weet hoe de leerling ervoor staat.

Bewaking van kwaliteit
Kwaliteit, daar houden we van. Wat we doen – jongeren helpen zelfstandig te leren- doen we graag goed. Daarom hebben we een kwaliteitsmanager in dienst die hierop toe ziet. Heeft één van onze vestigingen goede ervaringen met een nieuwe aanpak? Dan zorgt hij dat alle andere vestigingen daarvan leren. Is er een nieuw onderwijskundig inzicht? Dan bewaakt hij dat we daarmee onze dienstverlening verbeteren. Zodat we voortdurend hoge kwaliteit leveren. Vandaag én morgen. Op alle huidige én toekomstige locaties.

LVSi
Studiekring is aangesloten bij de LVSi, de Landelijke Vereniging van Studiebegeleidingsinstituten. De LVSI is de enige branchevereniging voor instellingen op het gebied van studie- en huiswerkbegeleiding. En biedt als enige partij in Nederland een onafhankelijk keurmerk voor huiswerkbegeleiding.

Studiekring heeft een eigen manier van werken. Lees hier alles over onze werkwijze.

Gratis intakegesprek

Twijfel je over welke oplossing het beste bij je past? Vraag een gratis intake aan. In een vrijblijvend gesprek bespreken we waar je tegenaan loopt en hoe we je het beste kunnen helpen.