Studiekring werkt samen met:

LVSi

De LVSi is de branchevereniging voor instellingen op het gebied van studie- en huiswerkbegeleiding. Daarnaast biedt de LVSi als enige partij in Nederland een onafhankelijk keurmerk voor huiswerkbegeleiding. Studiekring is aangesloten bij de LVSi en heeft een afgevaardigde in het bestuur.

Vinea vakanties

vinea Vakanties logoIn 2016 organiseerden we voor het eerst met Vinea vakanties een leuke actie voor onze examenleerlingen. Sinds mei 2017 slaan we onze handen ineen om voor een langere periode een partnership aan te gaan. Vinea organiseert al 65 jaar onvergetelijke vakanties voor jongeren in binnen- en buitenland. Net als wij staat Vinea dus midden in de jongerendoelgroep. Samen bundelen we onze krachten en combineren op deze manier huiswerk maken met de funfactor van jongerenvakanties. Kijk hier voor meer informatie over Vinea.

ExamentrainerEngels.nl

EEExamentrainerEngels.nl is een programma dat examentraining Engels op maat biedt. Leerlingen oefenen er gericht Cito-vraagtypes mee. Hierdoor werken zij efficiënt aan het behalen van betere resultaten voor hun examen Engels! Met ExamentrainerEngels.nl kunnen leerlingen onder meer persoonlijke diagnostische tests doen, daarop gebaseerde persoonlijke oefenprogramma's volgen, teksten naar keuze oefenen, oefeningen uitkiezen om Cito-vraagtypes mee te trainen en oude examens maken. Klik hier voor meer informatie.

Examen voor jou

logo-evjStudiekring en Examen voor Jou werken samen om jou klaar te stomen voor de eindexamens. De innovatieve online hulp van Examen voor Jou biedt eindexamenvoorbereiding door examenvragen uit de afgelopen jaren uit te leggen op video. Alle video’s staan 24 uur per dag voor je klaar! Koop Examen voor Jou los via www.evj.nl of met een geweldige korting via een pakket van Studiekring!

De Digitale School

digitaleschoolDe Digitale School is een stichting die tot doel heeft alternatieve leerwegen aan te bieden aan leerlingen. Tevens ondersteunt zij leraren die deze leerwegen willen ontwikkelen en gebruiken. Hiervoor heeft de stichting een educatieve website ontwikkeld die wordt onderhouden door ongeveer 50 docenten uit het primair en voortgezet onderwijs uit heel Nederland. Studiekring verzorgt in samenwerking met de Digitale School het Vaklokaal Studiebegeleiding (voor leerlingen) en de Community Studiebegeleiding (voor docenten).

Stichting Talent-Plan

talent-planTalent-Plan wil zich hard maken voor de leerlingen die een steuntje in de rug nodig hebben bij het afmaken van hun school, maar van wie de ouders het niet zelf kunnen bekostigen. Studiekring verstrekt zelf beurzen voor vijfdaagse huiswerkbegeleiding via de zorgcoördinator op school en is daarnaast ook één van de sponsoren van de Stichting Talent-Plan.

e-Learning for Kids

ElearningDe missie van e-Learning for Kids is om wereldwijd de deur naar onderwijs te openen. Ze ondersteunen daarom de ontwikkeling van vaardigheden die in de 21ste eeuw nodig zijn door middel van computeronderwijs. Hierdoor maken ze kinderen vertrouwd met technologie en krijgen ze tegelijkertijd toegang tot gratis onderwijs en leerervaringen van hoge kwaliteit. Op dit moment zijn er meer dan 180 e-learning lesprogramma’s 24 uur per dag beschikbaar. Studiekring heeft dit jaar haar medewerkers de keuze gegeven hun kerstattentie niet te ontvangen en in plaats daarvan het geld wat daarvoor beschikbaar was (€ 25 per persoon) verdubbeld door Studiekring aan e-Learning for Kids te schenken! Dit heeft geresulteerd tot de donatie van 1300 euro. Hiermee worden kinderen geholpen die onderwijs hard nodig hebben en die in vaak moeilijke omstandigheden leven. Meer informatie: http://www.e-learningforkids.nl/

7Days

7days7Days is dé weekkrant voor jongeren. Elke vrijdag op je deurmat met informatieve achtergrondverhalen, leuke weetjes, interviews en reportages. Een krant voor ambitieuze jongeren die up to date willen blijven met nieuws uit binnen- en buitenland. Maar ook games, Youtube en de nieuwste series. Meer informatie over 7Days of een proefabonnement? Lees meer...

Iwal en Studiekring starten samenwerking

logo-iwalAl meer dan 25 jaar is het IWAL gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van dyslexie bij zowel kinderen als volwassenen. De door het IWAL ontwikkelde LEXY-behandeling voor lees- en spellingproblemen zorgt ervoor dat dyslexie geen belemmering meer hoeft te zijn op school en op het werk. Wetenschappelijk onderzoek heeft herhaaldelijk aangetoond dat de LEXY-behandeling tot positieve resultaten leidt.

Middelbare scholieren en studenten die problemen hebben met begrijpend lezen, kunnen de cursus Informatieverwerking uit teksten volgen. Verder biedt het IWAL alle diagnostiek van leerproblemen, in het bijzonder lees- en spellingproblemen, en schoolkeuzeonderzoek. Het IWAL heeft een eigen research- en developmentafdeling die nauw samenwerkt met de Faculteit Psychologie van de Universiteit van Amsterdam. Bij het IWAL werken psychologen, taalpsychologen, orthopedagogen, taalkundigen en didactici.

Kijk voor meer informatie op de website van het IWAL...