Zo werkt studiekring

Onze werkwijze

In al onze vestigingen werken we volgens een bewezen leermethodiek, gericht op zelfstandigheid van de leerling. Deze manier van werken ontwikkelden we samen met de Universiteit Utrecht en is al 15 jaar de basis van onze begeleiding.

Elke leerling is uniek. En leert op een eigen manier. Daarom heeft iedereen een andere vorm van begeleiding nodig. Bij Studiekring staat de leerling altijd centraal. En krijg je altijd begeleiding op maat en persoonlijke aandacht in het behalen van leerdoelen in een eigen plan van aanpak. Waarbij we er altijd naar streven om de leerling zo snel mogelijk zelfstandig te laten zijn. De tijd dat een leerling bij ons huisbegeleiding volgt is gemiddeld 7 maanden. Daarna weet hij precies hoe hij zichzelf kan redden. En heeft hij in principe geen intensieve begeleiding meer nodig.

Hoe werkt onze werkwijze in de praktijk?

Onze werkwijze

1. Kennismaken – We willen de leerling leren kennen. Wat kan hij? (competenties) Wat wil hij? (autonomie) en hoe leert hij? (sociale leeromgeving). Zo ziet de leerling zijn valkuilen, maar vooral ook zijn kansen. Daar spelen we op in.

2. Plan van aanpak – We zetten precies op papier wat we gaan doen. Op maat voor de leerling. Want iedere leerling is uniek. Het plan van aanpak is het uitgangspunt van de begeleiding.

3. Samen helpen – Ouders en docenten hebben een belangrijke rol in onze aanpak. De leerling dóet het – sámen helpen we mee. Zo geven we rust en vertrouwen. We leggen afspraken hierover vast.

4. Doen! – Aan de slag. Want we willen resultaat boeken. De leerling werkt in een prettige omgeving aan zijn doelen. Onder deskundige begeleiding.

5. Resultaat – Meer structuur, beter plannen, meer rust rond huiswerk. Wij versterken het vermogen om te leren. Met een duidelijk resultaat op korte termijn. Ook omdat we discipline en zelfvertrouwen vergroten.

6. Blijvend effect – Van de ondersteuning van Studiekring heeft de leerling zijn hele leven plezier. Discipline, zelfvertrouwen en het leervermogen zijn blijvend versterkt. In een wereld waarin je steeds weer nieuwe kennis nodig hebt, is dat heel waardevol.

Wil je graag de wetenschappelijke onderbouwing van onze werkwijze weten? Lees dan meer.