Studiekring en Passend Onderwijs - Studiekring - huiswerk, bijles en trainingen

Studiekring is dé expert op het gebied van leerlingbegeleiding.  Onze visie dat elke leerling de ondersteuning krijgt die hij of zij nodig heeft, sluit feilloos aan bij de visie van Passend Onderwijs. Wij geloven in maatwerktrajecten en denken dan ook graag mee in specifieke hulpvragen die te maken hebben met Passend Onderwijs. Omdat we meer dan 100 vestigingen in Nederland hebben, zijn er bijna altijd docenten en begeleiders beschikbaar. We verzorgen zowel korte maatwerktrajecten voor een kleine groep leerlingen als lange trajecten voor grote groepen.

Subsidie voor groepen
Vroegen scholen voorheen vooral ondersteuning voor individuele leerlingen, nu biedt Passend Onderwijs vaak ook de mogelijkheid om zogenaamde groepsarrangementen aan te vragen. Interessant als een groep leerlingen extra hulp nodig heeft bij het aanleren van studievaardigheden. Of als er meerdere leerlingen met dyslexie op school veel baat hebben bij dyslexietrainingen. Met dit soort hulpvragen kan Studiekring helpen.

Over Passend Onderwijs
Sinds augustus 2014 ligt er een zorgplicht bij scholen. Dit betekent dat scholen de verantwoordelijkheid hebben om elke leerling het onderwijs of de extra ondersteuning te bieden die hij of zij nodig heeft. Dit geldt voor alle soorten leerlingen: leerlingen die moeite hebben met leren, die dyslexie of autisme hebben. Of die hoogbegaafd of lichamelijk beperkt zijn. Scholen werken hiervoor samen met regionale samenwerkingsverbanden. Deze samenwerkingsverbanden ontvangen subsidies voor extra ondersteuning. Zij verdelen het geld weer onder de scholen. Zo is meer maatwerk mogelijk en kan het geld zo veel mogelijk worden gebruikt voor ondersteuning op reguliere scholen. Lees meer over Passend Onderwijs op de website van Passend Onderwijs.

Passend onderwijs bij u op school?
Meer vrijblijvende informatie over het starten van een traject? Neem dan contact op met Greke Heida, coördinator schoolcontacten. Bel 085 - 049 82 00 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Uit de praktijk
Charles de Foucauld mavo

Intensieve begeleiding voor leerlingen die structureel problemen hadden met huiswerk. Dat was de vraag die we in het voorjaar 2016 kregen gesteld van de Charles de Foucauld mavo in Spijkenisse. De uitdaging? 8 leerlingen, 4 maanden lang, 2 dagen per week, 3 uur per dag intensief begeleiden. Betaald vanuit Passend Onderwijs. Samen met de school startten wij in het voorjaar van 2016 deze maatwerkpilot. En met succes.
 
Meer weten over deze casus? Lees het hier.