Het is bijna zover! De eindexamens! Vind jij het spannend? Of ben je er voor je gevoel nog helemaal niet klaar voor? Dan kan Studiekring Dordrecht helpen. Samen met bibliotheek AanZet ontwikkelden we een programma om jou te helpen in je examenvoorbereiding. Wat dacht je van 2 gratis workshops, een wekelijks inloopspreekuur voor al je vragen én studeren op unieke locaties! Leren voor je examens was nog nooit zo leuk. Check snel het volledige programma.

Gratis workshops

Workshop 1: weg met stress
Slecht slapen, buikpijn, stress en piekeren. Gedachten razen door je hoofd terwijl je uren zit te blokken of misschien juist 1001 andere dingen gaat doet in plaats van leren. ‘Ik ga het toch niet halen.’ Herkenbaar? Stel je dan nu eens voor dat het niet zo hoeft te zijn. Dat je je ook zonder deze stress zou kunnen voorbereiden op je eindexamen. Sterker nog, dat je vol vertrouwen je examen in zou kunnen gaan en daar neer kan zetten waar jij al deze jaren aan gewerkt hebt. Ontdek het en kom naar de gratis workshop Examenstress die we samen met de Dordtse coachingspraktijk Grootmoeder Wilg organiseren. Tijdens deze actieve workshop krijg je tips en antwoorden op al jouw vragen.

Praktische informatie
Locatie: Stadsbibliotheek Dordrecht / de Blauwe Kamer
Datum en tijd: dinsdag 17 april van 18.30 - 20.00 uur
Meld je hier aan!


Workshop 2: een examenplanning maken
Maak een planning om voorbereid je examenperiode in te gaan! Kom naar de gratis workshop ‘Plannen’ van Studiekring voor tips en trucs én een stappenplan voor een planning. Samen met een onderwijsdeskundige zal een stappenplan besproken worden hoe jij een planning voor de examens kan maken. Daarnaast wordt aandacht besteed aan verschillende leerstrategieën voor een examen. Hoe maak je een planning voor de examens? Hoe kun je het beste voor dat vak voorbereiden? Door jarenlange ervaring in huiswerk- en examenbegeleiding weet Studiekring als geen ander hoe je het beste kunt plannen. Met eenvoudige tips proberen we je handvatten te bieden waarmee je thuis zelf aan de slag kan!


Praktische informatie
Locatie: Stadsbibliotheek Dordrecht
Datum en tijd: Donderdag 19 april van 18.30 - 20.00 uur
Meld je hier aan!

Gratis inloopspreekuur

Hoe relaxt! Elke week vragen stellen over je examens! Vanaf 19 april kun jij elke donderdagmiddag van 16:00 tot 17:00 (19 april t/m 24 mei) terecht met al je vragen over het examen in de bibliotheek bij Studiekring. Denk aan vragen over je planning of hoe je het beste voor de verschillende vakken kunt leren. Een studiecoach van Studiekring zit klaar om al jouw vragen te beantwoorden en je een stap verder te helpen. Vragen over het inloopspreekuur? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .


Unieke locaties om te studeren

Lukt het niet om thuis of op school te studeren voor je examens? Tijdens de meivakantie heeft de Bibliotheek AanZet samen met Studiekring een (aantal) unieke locaties geregeld waar jij speciaal voor het examen gratis kunt studeren! Deze unieke locaties zijn heel de meivakantie beschikbaar. Er zijn leuke studieplekken ingericht met minimaal 6 werkplekken per locatie. Je kunt ze herkennen aan de EHBE-KIT die er klaar ligt. Er is Wi-Fi en er zijn voldoende stopcontacten. Uiteraard kun je ook altijd in de bibliotheek terecht om rustig te studeren!

Kijk hier voor de actuele lijst van locaties waar je kan studeren.


Examentraining

Wil jij helemaal goed voorbereid zijn op je examens? Volg dan een examentraining bij Studiekring! Kijk hier voor meer informatie en meld je aan!