Zomerschool

Wij bieden gedurende zomer een aantal oplossingen aan om eventueel opgelopen achterstanden weg te werken of om de stof die is weggezakt weer terug te halen. Benieuwd wat wij voor uw kind kunnen betekenen? Lees dan snel verder!

U ziet graag dat leerlingen het beste uit zichzelf halen. Dan is het zonde voor uw school, de leerling én de ouder wanneer een leerling nét niet overgaat. Wilt u deze leerling alsnog de kans geven over te gaan? Dat kan met onze zomerschool of lenteschool: twee weken intensieve begeleiding in de zomervakantie of meivakantie. Wij organiseren de zomerschool samen met BMC. En het wordt volledig gesubsidieerd door de overheid!

Hoog slagingspercentage en veel ervaring
Al bijna twee decennia begeleiden we leerlingen in het voortgezet onderwijs. Wij hebben veel ervaring in het aanleren van studievaardigheden en maken daarbij gebruik van een bewezen leermethodiek. Wij, zomerschoolorganisator van het eerste uur, organiseren wij al jaren zomerscholen in heel Nederland. Vorig jaar begeleidden wij bijna 1.000 leerlingen, op 60 verschillende VO scholen en ging 83% van deze leerlingen alsnog over naar het volgend schooljaar. Dat is hoger dan het landelijk gemiddelde!

Maatwerk
Samen met u bepalen we wat de juiste insteek is voor uw school en passen hier de dienstverlening op aan. Altijd met het beste onderwijsresultaat als uitgangspunt. Onder leiding van een ervaren projectleider nemen wij de organisatie volledig uit handen.

Terugkoppeling docenten en ouders
Met elke leerling houden we voorafgaand aan de zomerschool een intake waarin de leerling zijn leerdoelen en verwachtingen aangeeft. En tussentijds onderhouden wij veel contact met mentoren / docenten en ouders om de voortgang te bewaken. We sluiten de zomerschool af met een evaluatiegesprek.

Docenten
Wij besteden veel aandacht aan de kwaliteit van onze zomerschooldocenten. Wij hebben een uitgebreid netwerk opgebouwd aan ervaren docenten die hun diensten bewezen hebben. Daarnaast hebben wij een grondige selectie- en trainingsprocedure, waarmee wij de kwaliteit van nieuwe docenten kunnen waarborgen. Tijdens een zomerschool wordt er gewerkt in kleine groepen, 1 docent op 6 leerlingen.

Lokale binding
Studiekring heeft meer dan 100 vestigingen in het land. Dit betekent dat wij een sterk lokale binding hebben en dus heel goed kunnen aansluiten op lokale wensen en behoeften van school.

Tarieven
Elk zomerschooltraject is een traject op maat. Neem contact met ons op om de mogelijkheden voor uw school te bespreken.

Meer informatie?

Bel 085 – 049 8200 of vul ons contactformulier in.

Wij geven ook:

Copyright © 2010-2022 Studiekring BV 085 - 049 82 00