1 2 3 4 5
zomerschool-groot.jpg

Zonder zorgen de zomer door

Het schooljaar zit erop, maar wat een vreemd jaar was het! Door corona heb je een lange tijd thuis moeten zitten en je lessen online gevolgd. Niet de meest ideale situatie om goed te kunnen leren. Het is dus niet heel vreemd als je hier en daar wat achterop bent geraakt. Bovendien zijn achterstanden niet het enige waar veel kinderen tegenaan zijn gelopen. Ondanks dat de maatregelen inmiddels zijn versoepeld, zijn veel activiteiten afgelast en moet iedereen nog steeds rekening houden met de anderhalve meter regel. Dit kan ertoe leiden dat jij je deze zomervakantie net iets meer verveelt dan andere jaren.

online_bijles_goed.jpg

Geen school tijdens corona en binnenblijven: hoe haal je nog steeds het meeste uit je dag?

Om te zeggen dat we door het coronavirus in een vreemde tijd leven, is inmiddels een gigantisch understatement gebleken. Maar hoe ga je om met het thuis leren en de coronamaatregelen die het niet mogelijk maken om naar school te gaan? Hier wil je natuurlijk zo goed mogelijk mee omgaan om straks geen achterstand op school te hebben. De beste manier om dat te doen is om je dagen structuur te blijven geven, want ondanks dat het misschien niet zo voelt, is het geen vakantie en zal je ook thuis lessen moeten volgen. Hoe je dit het beste kunt aanpakken? Daar gaan wij je mee helpen!

geslaagd013_website.jpg

Herexamentraining bij Studiekring!

Heb je na je examen gehoord dat je niet in één keer geslaagd bent en met een herkansing de mogelijkheid hebt om een onvoldoende weg te werken? Of wil je de kans benutten voor een hoger cijfer om zo je kansen om toegelaten te worden tot een bepaalde vervolgstudie te vergroten?

test.jpg

Hoe zag jouw laatste rapport eruit?

Hoe zag jouw laatste rapport eruit? Was je tevreden? Of zijn er cijfers die eigenlijk wat beter kunnen? Je kan bij ons terecht voor je eindsprint of voor een goede start van het nieuwe schooljaar. Test hier of jij hulp kunt gebruiken.

Succes.jpg

Examen tips!

De eindexamens zijn begonnen. Spannend, maar vooral ook leuk! Je sluit immers je middelbare schoolperiode af. Wij geven nog wat tips om die laatste week door te komen.

Foto_blog_Vivianne_new.png

Begeleider bij Studiekring: wat houdt dat in?

Heb je altijd al willen weten wat een begeleider allemaal bij Studiekring doet?  Een korte introductie van Vivianne. Inmiddels is zij een jaar begeleider bij Studiekring Oud-Beijerland.

Blog_oktober_Faalangst.png

Faalangst- hoe herken je het en wat kun je er als ouder zelf aan doen?

Ieder kind zal vroeg of laat wel eens aan zichzelf twijfelen. Dat is volstrekt normaal. Het wordt echter een probleem als je kind zich zo verlamd voelt door faalangst dat hij/zij daar onder gaat lijden. Hoe kun jij als ouder dit gedrag herkennen en wat kun je er aan doen?

Blog_oktober_Brugklas.jpg

5 tips om je kind te begeleiden in de brugklas

Voor iedere ouder komt ooit dat moment: je kind gaat van de veilige, bekende lagere school naar de brugklas. Een hele verandering. Zowel voor je kind als voor jou. Hoe kun je nou als ouder je kind het beste begeleiden in deze belangrijke periode in zijn/haar leven? Wij hebben voor jou vijf tips op een rijtje gezet.

Blog_oktober_Toetsweek.jpg

Hoe bereid je je kind voor op een toetsweek? 8 tips!

Jawel, hij staat weer voor de deur: de eerste toetsweek van het schooljaar. Voor veel leerlingen én ouders staat dit gelijk aan stressvolle weken. Want hoe krijg je je kind aan het leren, zodat er mooie cijfers gescoord worden? Wij hebben 8 tips voor je op een rijtje gezet.

Blog_oktober_Smartphone.png

Huiswerk en de smartphone: vrienden of vijanden?

Hij is er altijd, maakt op de meest ongelegen momenten herrie en drijft menig ouder tot waanzin: de smartphone van zoon- of dochterlief. Vooral als je kind huiswerk moet maken lijkt het scherm een magische aantrekkingskracht te hebben. De oneindige stroom aan meldingen en appjes lijken vooral een negatief effect te hebben op de concentratie van je kind. Maar is die smartphone echt alleen maar kommer en kwel?

1 2 3 4 5
Copyright © 2010-2023 Studiekring BV 085 - 049 82 00