Heb je altijd al willen weten wat een begeleider allemaal bij Studiekring doet?  Een korte introductie van Vivianne. Inmiddels is zij een jaar begeleider bij Studiekring Oud-Beijerland.

Foto blog Vivianne new

 

Ieder kind zal vroeg of laat wel eens aan zichzelf twijfelen. Dat is volstrekt normaal. Het wordt echter een probleem als je kind zich zo verlamd voelt door faalangst dat hij/zij daar onder gaat lijden. Hoe kun jij als ouder dit gedrag herkennen en wat kun je er aan doen?

Blog oktober Faalangst

Voor iedere ouder komt ooit dat moment: je kind gaat van de veilige, bekende lagere school naar de brugklas. Een hele verandering. Zowel voor je kind als voor jou. Hoe kun je nou als ouder je kind het beste begeleiden in deze belangrijke periode in zijn/haar leven? Wij hebben voor jou vijf tips op een rijtje gezet.

Blog oktober Brugklas

Jawel, hij staat weer voor de deur: de eerste toetsweek van het schooljaar. Voor veel leerlingen én ouders staat dit gelijk aan stressvolle weken. Want hoe krijg je je kind aan het leren, zodat er mooie cijfers gescoord worden? Wij hebben 8 tips voor je op een rijtje gezet.

Blog oktober Toetsweek

Hij is er altijd, maakt op de meest ongelegen momenten herrie en drijft menig ouder tot waanzin: de smartphone van zoon- of dochterlief. Vooral als je kind huiswerk moet maken lijkt het scherm een magische aantrekkingskracht te hebben. De oneindige stroom aan meldingen en appjes lijken vooral een negatief effect te hebben op de concentratie van je kind. Maar is die smartphone echt alleen maar kommer en kwel?

Blog oktober Smartphone

Vakantie = uitslapen, leuke dingen doen met vrienden en vooral niet aan school denken. Alhoewel, heel veel coole activiteiten die je in de vakantie doet, kunnen alvast bijdragen aan een goede start in het nieuwe schooljaar. Hoe? Lees deze 5 tips en word super slim tijdens je vakantie.
box blog

“Heeft het nog zin om nu te starten met huiswerkbegeleiding, zo net voor de vakantie?” Deze vraag horen wij vaak. En of het nog zin heeft! Zet nu de eindsprint in en sluit het schooljaar goed af. Een bijkomend voordeel? Leg nu de basis om volgend schooljaar goed te beginnen!

huiswerkbegeleiding website

Maandag zijn de eindexamens begonnen. Spannend, maar vooral ook leuk! Je sluit immers je middelbare schoolperiode af. Wij geven nog wat slimme last-minute tips om die laatste week door te komen.

geslaagd013

Leerlingen die huiswerkbegeleiding volgen bij Studiekring, komen meerdere keren per week naar één van onze vestigingen. De meeste komen 3 of 4 keer, want vanaf 3 keer per week kunnen we samen goede resultaten boeken. Veel ouders en leerlingen vinden vrijdag geen fijne dag om naar huiswerkbegeleiding te komen. Terwijl het eigenlijk juist een heel handige dag is om huiswerk te maken. 3 redenen waarom!

hwb website

Over een maandje is het zo ver! De eindexamens. Heb jij je leerplanning al gemaakt? Of moet je stiekem nog beginnen? Eén ding is zeker, nog een paar weken knallen en je bent klaar met de middelbare school. Hoe fijn is dat?!? Studiekring helpt je op weg met de beste tips.

vlag geslaagd

Het is een cliché, maar helaas echt waar: de laatste loodjes wegen het zwaarst. Die laatste maanden voor de zomervakantie zijn voor veel leerlingen lastig. Helemaal als ze het gevoel hebben dat het ‘toch al te laat is’. En ‘dat het toch niet meer lukt om die onvoldoende voor wiskunde weg te werken’. Niks is minder waar! In die laatste maanden is juist nog heel veel mogelijk. Check deze 5 slimme tips om het schooljaar goed af te sluiten.

meisjekamer016 klein

Over 2 maanden zitten de eindexamenleerlingen er middenin: de eindexamens. Dat lijkt nog ver weg, maar het is mei voordat je er erg in hebt. Hoe belangrijk het examen is? Enorm. Die ene toets bepaalt de helft van het diploma-cijfer. Dus een goede voorbereiding op de examenweken is wel degelijk van belang. Studiekring Check5 kan helpen!
geslaagd030

Wie huiswerkbegeleiding volgt bij Studiekring leert verschillende manieren van leren. Eén daarvan is het maken van een mindmap, een handige manier om de leerstof te visualiseren. En heel bruikbaar bij vakken zoals geschiedenis en aardrijkskunde. Hoe maak je een goede mindmap? Wij geven tips.

mindmap

Goed plannen is best lastig. Gelukkig zijn er tools die het een stuk makkelijker maken. Zodat je alles bij elkaar hebt om een haalbare planning te maken. En het bijna onmogelijk is om huiswerk te vergeten.

plaatjePlanning

Wanneer maak je het liefst je huiswerk? De ene leerling vindt het meteen na school het fijnste, maar er zijn ook leerlingen die liever eerst ontspannen voordat ze met hun huiswerk beginnen. Studiekring Soest biedt sinds kort ook 's avonds huiswerkbegeleiding aan. Voor de leerlingen die laat uit school zijn of 's avonds rustig willen werken, is dat heel prettig. Wij namen een kijkje op de vestiging en spraken met de vestigingsmanager Corine en wat ouders en leerlingen.

soest website

De meeste middelbare scholieren hebben hun voorjaarsrapport inmiddels binnen. Hoe staat jouw zoon of dochter er voor? De laatste spannende periode is aangebroken, dus nog 1x scoren op de toetsen. Hoe zorg je voor goede cijfers in de toetsweek? 6 tips!

zuiver klein website

Elke leerling leert anders voor een toets. De één vindt het fijn om een samenvatting te maken, de ander stelt een mindmap op. En natuurlijk leer je voor elk vak op een andere manier. Maar 1 ding is voor iedereen hetzelfde: om de stof – voor welk vak dan ook – het beste te onthouden geldt het ‘3x inplannen principe’. Leer de stof 3x helemaal van voor tot achter. Bij Studiekring leren wij dit aan al onze leerlingen.
agenda

Veel ouders kiezen voor huiswerkbegeleiding. Sinds 2000 is het aantal leerlingen op de middelbare school dat huiswerkbegeleiding volgt flink gestegen. Joppe (13) Vergroesen en zijn moeder Erica kozen voor huiswerkbegeleiding van Studiekring in Breda. Joppe: ‘Ik haal veel betere punten en ik leer discipline’.

Joppe en erica

Over 3 maanden zitten de eindexamenleerlingen er middenin: de eindexamens. Dat lijkt nog heel ver weg, maar het is mei voordat je er erg in hebt. Hoe belangrijk het examen is? Enorm. Die ene toets bepaalt de helft van het diploma-cijfer. Dus een goede voorbereiding op de examenweken is wel degelijk van belang. Studiekring kan helpen!

geslaagd013

Het duurde even voordat de overheid een beslissing nam, maar ook dit jaar kunnen scholen in het Voortgezet Onderwijs subsidie aanvragen om lente- en zomerscholen in te richten. Dit kunt u als school zelf doen, maar u kunt er ook voor kiezen om de organisatie volledig uit handen te geven. Studiekring en partner BMC organiseren al jaren - sinds het begin van de pilot-, succesvolle zomer- en lentescholen.

Zomerscholen website

De eindexamens lijken nog ver weg. Maar leerlingen kunnen niet vroeg genoeg beginnen met hun voorbereiding. Wij zijn al volop bezig met het organiseren van onze examentrainingen in scholen door het hele land. Voor je het weet is het mei. Kunnen wij u helpen?

geslaagd013 website

Heb jij goede studievoornemens gemaakt voor 2018? Dan is het natuurlijk zaak om ze ook daadwerkelijk waar te maken! Hoe? Lees hier de tips.

goede voornemens

Proefwerk, spreekbeurt, schriftelijke overhoring. Een scholier krijgt flink wat toetsen voor zijn kiezen. De ene dag komt hij trots thuis met een 8, de volgende dag teleurgesteld met een 5. Wat zegt dat cijfer nou precies?

greke

Philip Offermans (15) zit in de derde klas van het vwo van het Grotius in Heerlen. Hij is thuis snel afgeleid. Om dat probleem op te lossen, wilde hij zélf naar huiswerkbegeleiding van Studiekring Check5.

foto meerssen

Nog een weekje naar school en dan begint de kerstvakantie! Twee weken vrij = twee weken uitslapen en leuke dingen doen. Toch is het verstandig om ook tijd in te ruimen voor je schoolwerk. Zo blijf je in het juiste ritme en start je het nieuwe jaar goed. Of combineer het beste van twee werelden: doe leuke dingen waar je ook voor school iets aan hebt. 5 tips!
kerstvakantie website

Zit jij in je examenjaar? Dan is 2018 voor jou super spannend. Misschien ben je er nog helemaal niet bezig met je examens. Maar het zou zo maar kunnen dat je nu al de zenuwen hebt. Ook al lijkt mei nog heel ver weg, je kunt niet vroeg genoeg beginnen met de voorbereiding. Hoe? Begin met het maken van een goede leerplanning. Lukt het je niet alleen? Kom dan leren voor je examens bij Studiekring.
Examenbegeleiding website

Leren, daar lopen pubers niet warm voor. Een keertje geen zin is niet erg. Maar houdt het langer aan, dan wordt huiswerk een steeds grotere berg waar ze tegen opkijken. Het lijkt ondoenlijk. Dat geldt ook andersom: met goede zin gaat leren juist makkelijker. Waardoor de resultaten beter worden. En dat motiveert!
Artikel 1 website

Zit je in de derde klas havo of vwo? Dan moet je aan het einde van dit schooljaar een keuze maken voor één van de vier profielen die je vanaf volgens schooljaar gaat volgen. Ga bij het bepalen van je keuze niet over één nacht ijs. Maar neem rustig de tijd om bij jezelf te raden te gaan wat het beste bij jou past. Wij helpen je vast op weg!
keuzestress2

Effectief (oftewel slim!) leren is meer dan simpelweg kennis in je hoofd stampen. Op de middelbare school moet je de leerstof ook begrijpen en ermee aan de slag kunnen. Omdat dit geldt voor alle vakken, is het verstandig je studievaardigheden te ontwikkelen. Hoe kun je dit doen?
bookbig website

Ouders hameren er bij hun kinderen vaak op dat ze moeten leren. Je hoort eigenlijk nooit dat ze hameren op voldoende ontspanning. Terwijl dat minstens zo belangrijk is. Want ben je ontspannen, dan gaat alles beter. Je voelt je beter. Je leert beter. En je bent gezelliger.

relaxt site

Ben je ontspannen, dan gaat alles beter. Je voelt je beter, leert beter en je bent gezelliger. Nooit meer huiswerkstress? Lees onze tips over ontspannen.

ontspanning

Tessa Advocaat (17) heeft het vmbo afgerond en zit nu in havo 5. Ze vertelt wat Studiekring haar heeft gebracht. "Ik weet nu wat mijn manier van leren is".

Tessa website

Je zoon of dochter vastgeplakt aan de mobiele telefoon of laptop. Waarschijnlijk een herkenbaar beeld. Het lijkt soms wel of je kind alleen nog maar online leeft. Ook op school en met huiswerk maken speelt internet een grote rol. Een online agenda, leren via websites of plannen met een app. Het onderwijs digitaliseert in hoog tempo. Hoe ga je hier als ouder mee om?
online website

Vroeger vertelde de docent precies wanneer je welk huiswerk af moest hebben. Nu gaat dat anders. De docent bewaakt nog wel de grote lijnen, maar verwacht dat de leerling zelf zijn tijd indeelt. Ook wordt er op school vaker in projecten gewerkt. Dus moet de leerling zelf bewaken dat hij tijdig begint. Een goede planning is onmisbaar. Er is wel een probleem: pubers leven per dag en vinden het moeilijk vooruit te kijken. Ook kunnen ze niet goed inschatten hoeveel tijd iets kost. Een planning maken is dus knap lastig. Voor jongens nog meer dan voor meisjes, dat hoort nu een maal bij de leeftijd.

Huiswerkplanner nb

Elk gezin kent het wel. De discussie die huiswerk soms oplevert aan de eettafel. Veel ouders weten niet goed hoe ze hun zoon of dochter het beste kunnen motiveren om aan de slag te gaan. Of hoe ze op een juiste manier dat wiskundeproefwerk kunnen overhoren. Studiekring helpt alvast met 4 handige tips. En voor de beste tips & tricks volg je de gratis Studiekring workshop ‘Helpen met huiswerk’ op een vestiging bij jullie in de buurt.
Nieuwsbrief huiswerk

We leven in een wereld die veel van jongeren vraagt. Ze moeten presteren op school, op tijd de juiste profielkeuze maken, sporten, met vrienden afspreken. De lat ligt hoog. En waar ligt dan het evenwicht tussen school en vrije tijd? Veel ouders worstelen hiermee en zoeken hulp als het om school en huiswerk gaat. Studiekring helpt de juiste balans te vinden. En zorgt ervoor dat leerlingen zo snel mogelijk zelfstandig zijn en de goede manier van leren vinden.
nieuwsbrief studiekring

Leana van de Meent (16) begon in het laatste jaar van het vmbo met huiswerkbegeleiding bij Studiekring. Het was pittig, want ze koos voor de maximale begeleiding van vijf dagen per week. Maar ze kreeg er vrije avonden en weekenden voor terug. En ze haalde met goede cijfers haar diploma.

Leanne en moeder nb

De schooltassen kunnen weer worden ingepakt. De broodtrommels klaargezet. Het huiswerk moet weer gemaakt worden. Na een lange zomervakantie staat het nieuwe schooljaar voor de deur. Hoe zorg je ervoor dat je zoon of dochter een goede start maakt? En niet meteen achter de feiten aanloopt? Wij geven 5 handige tips.

advies

Start jij na de zomervakantie in de brugklas? Bij Studiekring kun je op verschillende vestigingen brugklastraining volgen. Plannen, structuur in je huiswerk aanbrengen en leren mindmappen zijn enkele onderdelen die je op de training leert. Is brugklastraining ook iets voor jou? Lees snel de tips van 3 brugklassers die de training volgden.

brugklas nb

Iedereen leert op een andere manier. Volgens de Amerikaanse onderwijskundige Kolb zijn er 4 leerstijlen: de doener, denker, dromer of beslisser. Benieuwd welke leerstijl je zoon of dochter heeft? En hoe je daarin kan helpen met huiswerk? Wij zetten de 4 stijlen op een rijtje, mét praktische tips.Studiekring website

Het eindexamen, een spannende tijd. Zeker nu de uitslag volgende week binnenkomt. Ewoud (18), is één van de eindexamenkandidaten die vol spanning wacht of hij geslaagd is. Vlak voor zijn examens klopte hij aan bij Studiekring. Hij volgde examentrainingen voor wiskunde en M&O om te bouwen aan zijn zelfvertrouwen. Hij deelt met ons zijn ervaringen.
Ewoud

De examenperiode is een tijd van leren, leren en nog eens leren. Als dan eindelijk al je examens zijn afgerond, wacht je met smart op het moment dat je bent geslaagd. Maar niet iedereen slaagt in één keer. Soms heb je een herkansing nodig om je examens alsnog te halen. Geen paniek! Een herexamen is niet het einde van de wereld. Zo pak je een herkansing goed aan.

geslaagd030

Droom jij al van uitslapen, netflixen en zwemmen in Italië? De zomervakantie is bijna in zicht! Maar eerst nog een paar weekjes knallen op school. En dat valt niet mee. Heb jij ook moeite om je concentratie en motivatie nog even vast te houden? Check dan snel deze 5 tips:

klaslokaal032

Heeft u subsidie aangevraagd voor zomerschoolleerlingen? Dan weet u ondertussen dat deze is toegekend. Weet u al hoe u uw zomerschool gaat organiseren? Studiekring kan u helpen.
zomerschool website

Scholengemeenschap De Breul vindt dat huiswerkklas, -begeleiding en bijles voor al hun leerlingen toegankelijk moet zijn. Studiekring dacht graag mee over mogelijkheden om dit te realiseren. Samen met De Breul ontwikkelden ze een sociaal fonds. Docent geschiedenis Edward Porskamp: ‘Dit fonds maakt het mogelijk dat al onze leerlingen toegang hebben tot hulp van Studiekring, ongeacht hoeveel hun ouders verdienen.’

Edward Porskamp Website

Judith Lambooij (14) is van nature een vrolijk meisje, dat vorig schooljaar met goede moed aan de brugklas havo/vwo begon aan het Minkema College in Woerden. Helaas vielen de schoolresultaten tegen. Een reeks onvoldoendes zorgde dat haar zelfvertrouwen weg was en faalangst lag op de loer. Haar ouders zochten en vonden hulp bij Studiekring. Dankzij huiswerkbegeleiding slaagde Judith erin het tij te keren. Belangrijker nog, haar optimisme is terug. ”Zoals ik er nu voorsta, ga ik zeker over”, zegt ze.   
Ervaring

Leren voor je eindexamens. Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Hoe leer je het beste voor de verschillende vakken? Wij geven tips.

geslaagd024

Doe jij over een paar weken eindexamen? Dan is het nu écht tijd om te gaan leren. Wist je dat wat je eet veel invloed heeft op jouw leerprestaties? Wij vroegen het Voedingscentrum om tips.
Gevonde voeding

Van 1 tot en met 8 april vond de week van het autisme plaats. De Nederlandse Vereniging van Autisme (NVA) geeft tijdens deze week het leven met autisme extra aandacht. Voor kinderen met een stoornis in het autisme spectrum is goede begeleiding een belangrijke voorwaarde om verder te komen met hun schoolwerk. Wat kan Studiekring voor autistische leerlingen betekenen? Jeroen Kuiper, clustermanager bij Studiekring en ervaringsdeskundige van kinderen met autisme en Hans Meijer, orthopedagoog en vestigingsmanager bij Studiekring, spreken zich hierover uit.
autisme

Dat boeken helemaal niet saai of ouderwets zijn, bewijst deze week maar weer. Het is namelijk sinds gisteren Boekenweek! Negen dagen lang feest met veel aandacht voor nieuwe boeken, mooie verhalen en oude klassiekers. Ideaal om weer eens wat extra aandacht aan Nederlandse literatuur te geven. En dus aan het vak Nederlands!
boek2

Geen enkele leerling heeft zin om heel veel tijd aan huiswerk kwijt te zijn. Daarom is het fijn om te weten hoe je zo effectief en actief mogelijk leert. Dit is voor iedereen anders. Als ouder kun je hier eenvoudig bij helpen. Met deze handige tips.
Website actief leren

Joepie huiswerk! De kans is klein dat je dit dagelijks hoort. Want huiswerk maken vergt discipline. Doen wat gevraagd wordt, ook al heb je er geen zin in. Iedereen is verschillend in de hoeveelheid natuurlijke discipline die hij of zij heeft.

discipline

Nog een aantal weken tot de eindexamens! Stress? Niet nodig! Een goede leerplanning helpt je op weg. Examens zijn geen eitje, maar ze zijn wel goed te doen als je de leerstof goed plant.

Planning

Voor Studiekring is de kwaliteit van onze huiswerkbegeleiding het allerbelangrijkst. Wat we doen – jongeren helpen zelfstandig te leren – doen we graag goed. Om deze kwaliteit te waarborgen hebben we onze eigen werkwijze én een kwaliteitsmanager die hierop toeziet. En laten we met regelmaat onze manier van werken toetsen in de praktijk.
Kwaliteit blog

Het lijkt nog zó ver weg. Maar de eindexamens beginnen voordat je er erg in hebt. Een goede leerplanning is essentieel. Misschien is een examentraining nuttig? Suze (18) vond van wel! Zij volgde examentraining bij Studiekring. En slaagde met vlag en wimpel.

geslaagd013

Je zoon of dochter vastgeplakt aan de mobiele telefoon of laptop. Waarschijnlijk een herkenbaar beeld. Het lijkt soms wel of je kind alleen nog maar online leeft. WhatsApp, Facebook, Instagram en ga zo maar door. Misschien probeer je het bij te benen, maar net op het moment dat je Instagram ontdekt hebt, zit hij volop te snapchatten…

mobiele tel blog

De brugklas ging voor Julia niet van een leien dakje. Ze begon vorig jaar met een flinke achterstand aan het vmbo. Bij haar huiswerk had ze een steuntje in de rug nodig. Haar ouders besloten Julia aan te melden bij huiswerk- en bijlesinstituut Studiekring. Een goede beslissing, zo blijkt. "Julia is met sprongen vooruitgegaan. De leermethode die Studiekring gebruikt en de betrokken wijze waarop Julia wordt begeleid, maken echt het verschil”, zegt Rob Hendriks, de vader van Julia.

NFP 170010 31Lowres blog

Puberbrein


Een puberend kind, daar ontkom je als ouder niet aan. Tussen het 12e en 17e levensjaar is je kind volop in de puberteit. Soms herken je hem of haar amper terug. Bij de één gaat de ontwikkeling snel. Dan heb je te maken met een überpuber.

Heeft u al besloten of u een lente- of zomerschool wil organiseren in 2017? U heeft nog even de tijd, 10 maart a.s. moet uw subsidieaanvraag binnen zijn. Dat lente- en zomerscholen succesvol zijn, blijkt uit recent onderzoek van Universiteit Maastricht: 76% van de lenteschoolleerlingen en 87% van de zomerschoolleerlingen ging in 2016 alsnog over naar het volgend schooljaar.

docentlegtuit028

Goede studievaardigheden zijn essentieel voor een succesvolle schoolcarrière. Vaardigheden die niet vanzelfsprekend aanwezig zijn bij elke scholier. U versterkt de resultaten én reputatie van uw school wanneer u investeert in de ontwikkeling hiervan. Dat kunt u als school zelf doen óf met een ervaren partner in leerlingbegeleiding: Studiekring.

hwb

Over ruim 3 maanden staan de eindexamens weer voor de deur. U kunt er voor kiezen om in de voorafgaande weken examentrainingen aan te bieden bij u op school. Hiermee biedt u uw leerlingen extra oefening voor de examens én verhoogt u de slagingskansen. Studiekring kan u hiermee helpen.

geslaagd013

Toetsen en overhoringen kunnen veel stress opleveren in huis. Geen reden tot paniek. Met een goede voorbereiding komt een goed resultaat bijna vanzelf. Hoe je je kind het beste kan helpen met het leren voor een toets? Lees deze 5 tips.

proefwerkweek website def

Jaarlijks begeleiden wij duizenden leerlingen met huiswerk op meer dan 100 vestigingen in het hele  land. Elke leerling is anders, dus elke leerling heeft bij Studiekring een eigen plan. Als vestigingsmanager zie je je leerlingen worstelen, maar vooral ook veel positieve ontwikkeling doormaken. Een middag huiswerkbegeleiding… door de ogen van een willekeurige vestigingsmanager.

website VM

Flore van Lier (15) zit in 4 vwo en volgt huiswerkbegeleiding bij Studiekring in Eindhoven. In een reeks van 3 columns vertelt ze over het wel en wee van school en huiswerk maken. En over haar ervaringen bij Studiekring natuurlijk.

Flore website

Naast vakinhoudelijke kennis, leer jij tijdens de examentraining ook hóe je examenvragen moet beantwoorden. Zo ga jij vol focus en zelfvertrouwen je examens in.

 

Flore van Lier (15) zit in 4VWO en volgt huiswerkbegeleiding bij Studiekring in Eindhoven. In een reeks van 3 columns vertelt ze over het wel en wee van school en huiswerk maken. En over haar ervaringen bij Studiekring natuurlijk.

flore web

Stel, je hebt moeite met wiskunde. Dan kun je bijles volgen bij Studiekring. En wil je daarnaast extra oefenen thuis? Dan zijn er op YouTube goede docenten te vinden! Jongerenkrant 7Days helpt je.

7days web

De kerstvakantie bestaat uit 2 weken kerstkransjes en oliebollen eten en Netflix en uitslapen! Toch? Niet als je na de vakantie een goede start wil maken met je schoolwerk! Ook tijdens de kerstvakantie kun je op schema blijven met je leer- en maakwerk. Klinkt saai, maar met een paar slimme tips begin jij straks 2017 fris en vol zelfvertrouwen op school!

boom web

Als ouder zit je soms met je handen in het haar. Hoe kun je zoon of dochter helpen met huiswerk? Hoe bied je de beste support zonder dat ze zich gecontroleerd voelen? 5 tips.

Leren Leren

Studiekring kent een eigen manier van leerlingen begeleiden. Daarin staat de ontwikkeling van de leerling centraal. Het bevorderen van autonomie, het ontwikkelen van studiecompetenties en betrokkenheid van ouders zijn essentieel. In 4 artikelen gaan we hier dieper op in. In dit laatste artikel van deze reeks behandelen we het belang van ouderbetrokkenheid bij de leerling. En hoe je dit als school kan stimuleren.

keuken027

Het Stedelijk Dalton Lyceum merkte dat veel leerlingen worstelden met dezelfde problematiek: leermethoden en plannen. Daardoor leerden ze matig en presteerden ze onder niveau. Dat is bovenal vervelend voor die leerlingen, maar ook voor school. Het kostte veel extra aandacht en zette het hele systeem onder tijdsdruk. Zorgcoördinator Leontien Springeling: ‘We besloten het groots aan te pakken. We brachten álle eerste en tweedejaars leerlingen de basis studievaardigheden bij.’

Leontien blog

Ook in 2017 kunnen scholen in het Voortgezet Onderwijs subsidie aanvragen om lente- en zomerscholen in te richten. Dit kunt u als school zelf doen, maar u kunt er ook voor kiezen om de organisatie volledig uit handen te geven. Studiekring en partner BMC organiseren al jaren succesvolle zomerscholen. In 2016 hielpen we ruim 700 leerlingen op 23 scholen om alsnog over te gaan.

Zomerscholen blog

Op Internet zijn heel veel websites te vinden waar je handige studietips vindt. Extra wiskunde sommen? Samenvattingen van Nederlands? Of uitleg over die lastige natuurkunde stof? Studiekring zet de handigste sites voor je op een rijtje.

blog studielinks

Stel, je hebt moeite met wiskunde. Dan kun je bijles volgen bij Studiekring. En wil je daarnaast extra oefenen thuis? Dan zijn er op YouTube goede docenten te vinden! Jongerenkrant 7Days helpt je.

lifestyle wiskundeacademie

Als ouder heb je tijdens het schooljaar doorgaans maar enkele contactmomenten met de mentor op school. Meestal in de vorm van een 10 minuten oudergesprek.  10 minuten is kort. Hoe voer je een effectief 10 minuten gesprek? Wij geven tips.

10 min gesprek blog

Het klinkt misschien gek, maar tijdens het huiswerk maken is ontspanning zeker zo belangrijk. Hoe vind je nou de juiste balans tussen even iets leuks doen en geconcentreerd leren? 5 tips over ontspannen.

box blog

Studiekring heeft 100 vestigingen in Nederland. De helft daarvan is gehuisvest in een school. Waarom zou je als school Studiekring in huis nemen? Wij vroegen het de rector en 2 mentoren van het Thomas a Kempis College in Arnhem.

Je leest het goed: bijles in je pyjama. Dat kan met de online bijles van Studiekring. Heb jij weinig tijd doordeweeks? Kun je wel wat hulp gebruiken bij je schoolwerk? En is die zaterdagochtend voor jou eigenlijk het ideale moment daarvoor? De online bijles kun je volgen waar en wanneer je maar wilt. Dus ook ’s avonds of in het weekend. Gewoon vanuit je bed, luie stoel, je vakantieadres, op visite bij je oma...noem maar op. Hoe gaat zo’n online bijles in zijn werk? En wat zijn de voordelen?

Online Bijles

Bjorn van Bekkum zit in 3 havo. Hij had vorig jaar wel door dat het niet zo goed ging op school, maar ging er niet harder door werken. Met behulp van een beurs op school kreeg hij de mogelijkheid om huiswerkbegeleiding bij Studiekring te volgen. Bjorn: “Bij Studiekring kon ik me eindelijk goed concentreren. En had ik weer overzicht in mijn huiswerk”.

Blog website bjorn

Pubers leven met de dag. Tijd inschatten? Lastig! En laat dat nou net belangrijk zijn bij het huiswerk maken. Gelukkig kun je als ouder helpen. Door samen vooruit te blikken wat er moet gebeuren. 5 handige tips voor een goede huiswerkplanning.

Website plannen

Begin dit jaar schakelde de zorgcoördinator van de Charles de Foucauld Mavo in Spijkenisse Studiekring in om een groep leerlingen te helpen. 4 maanden lang werd een kleine groep leerlingen intensief begeleid. Inmiddels is de pilot afgerond en geëvalueerd. Zorgcoördinator Janne Marieke van Winssen en leerling Lorraine (16) vertellen over hun ervaringen.

1609 Charles de Foucauld M

Studiekring kent een eigen manier van leerlingen begeleiden. Daarin staat de ontwikkeling van de leerling centraal. De juiste omgeving, het bevorderen van autonomie en het ontwikkelen van studiecompetenties zijn essentieel. In 4 artikelen gaan we hier de komende tijd dieper op in. Dit keer behandelen we het onderwerp zelfstandig leren werken.

1609 SMW model art 3

Ook in 2017 komt er weer budget vrij voor lente- en zomerscholen. Staatssecretaris Dekker maakte deze zomer bekend dat er voor €9 miljoen aan subsidie wordt vrijgemaakt door OCW. Met deze subsidie kunnen scholen en leerlingen soms zelfs volledig kosteloos gebruik maken van deze zomerscholen.

1609 Zomerscholen

Helaas pindakaas, de vakantie zit er op. De schoolboeken kunnen weer op tafel. Zit jij nog steeds in vakantiesferen en vind je het moeilijk om goed te beginnen? Tijd voor een handige startup checklist! Van het beste vakantieverhaal tot een jaloersmakende lunch. Bekijk de lijst en jij komt de eerste schoolweken fluitend door!

back to school check list blog

Ga jij naar de brugklas? Super spannend! Een nieuwe school, nieuwe leraren, nieuwe klasgenootjes. En opeens heel veel huiswerk natuurlijk. Zie je daar tegenop? Niet nodig! Met deze 5 huiswerktips maak jij een goede start in de brugklas.

Brugklas

Hoe helpt de begeleiding van Studiekring? Ouders en leerlingen vertellen over hun ervaringen.

 

Over een paar maanden beginnen de examens. Spannend! Wil jij zeker weten dat je die examens haalt? Wacht dan niet te lang met voorbereiden en begin nú met een eindexamensprint. De beste manier om al je kennis en vaardigheden mee te nemen naar je examen. Wij gingen op zoek naar de 5 beste examentips zodat jij een gouden sprintje kunt trekken naar je eindexamens. Wist je bijvoorbeeld dat een goede planning eigenlijk maar bestaat uit drie basiselementen? En dat je écht eerlijk moet zijn tegen jezelf over de hulp die je nog nodig hebt? Bekijk snel deze 5 tips voor een geslaagde examensprint, zodat jij straks dat diploma in je zak kan steken.

examen sprint

De basis van waaruit Studiekring begeleidt, heet de Studiekring Manier van Werken (SMW). Een model waarin de ontwikkeling van de leerling centraal staat. De juiste omgeving, het bevorderen van autonomie en het ontwikkelen van studiecompetenties zijn essentieel. In 4 artikelen gaan we komende tijd dieper in op dit model en bekijken we hoe dit uitpakt in de praktijk. Het 2e onderwerp in de reeks is ‘het plan van aanpak’, een belangrijk onderdeel van het SMW model.

Brugklas training

Een nieuwe school, nieuwe leraren, klasgenoten en vakken. Er komt best wat op je af als je net in de brugklas zit. Leuk, maar ook spannend. Bij Studiekring geven we brugklastrainingen. Zodat elke brugklasser na de vakantie een goede start maakt op de nieuwe school.

Brugklas

Bij Studiekring leren leerlingen een heleboel: plannen, zelfstandig werken, reflecteren op studieresultaten en zichzelf. Studiekring stelt daarbij altijd individuele ontwikkeling centraal. Eén van de elementen die daarvoor belangrijk zijn om te bevorderen bij leerlingen is ‘autonomie’: de mate waarin je zelf invloed uitoefent op je leven. Maar wat betekent dit in de praktijk? En heb je na de middelbare school eigenlijk nog profijt van Studiekring? We vroegen het Tibo van Boetzelaer (26) die jaren geleden bij Studiekring huiswerkbegeleiding, bijles en examentraining volgde.

Asia

Op 101tv geeft onze faalangstexpert Jean van Ham de beste tips om je optimaal voor te bereiden op de eindexamens. Hoe leer je nu het beste voor je examen? Hoe moet je werkplek eruit zien, wat kun je het beste drinken en eten? Jean legt het je uit. 

 

Op 101tv legt onze faalangstexpert Jean van Ham uit wat faalangst nu precies is en waar het vandaan komt. Weten hoe je het beste om kunt gaan met faalangst tijdens de examens? Jean geeft handige tips.

 

Op 101tv vertelt onze faalangstexpert Jean van Ham over faalangst tijdens de eindexamens. Veel leerlingen hebben last van faalangst, zeker tijdens de examens. Hoe kun je daar het beste mee omgaan? Bekijk de video hieronder.

 

De meeste examenleerlingen zijn gestart met de eindexamens. Op 101tv geven vestigingsmanagers Marije en Joyce de beste tips om je optimaal voor te bereiden op de examens. In deze eerste aflevering geven ze muziektips. Wist je bijvoorbeeld dat je met luisteren naar instrumentale muziek voorkomt dat je gaat mee zingen? Bekijk de video hieronder voor meer handige weetjes! 

 

Elke leerling is voor ons uniek. En verdient een eigen aanpak. Hoe ga je als vestigingsmanager om met al deze verschillende leerlingen? En wat is eigenlijk het allerleukst van werken bij Studiekring? Wij vroegen het Caroline van der Haven, vestigingsmanager van vestiging Utrecht West.

 

De eindexamens zijn begonnen! Om zoveel mogelijk examenleerlingen in deze spannende periode te helpen, geven Studiekring examentrainers elke dag antwoord op examenvragen op 101TV en 3FM. Ook vestigingsmanagers Joyce en Marije delen hun tips op televisie. Wil je alvast een voorproefje van deze handige tips? Check het hier. En kijk tijdens je examens vanaf 19 uur naar 101TV. Te ontvangen via Ziggo kanaal 128 en KPN kanaal 314.

SK op TV

Nog een paar weken en dan kan het grote chillen beginnen. Zomervakantie! Nu eerst nog even die laatste proefwerkweek binnen halen. Best wel lastig als dat zonnetje zo lekker schijnt. Wij verzamelden deze 7 onmisbare tips zodat jij met nog  1x knallen fluitend de vakantie ingaat. Wist je bijvoorbeeld dat je ook tijdens het wandelen kan leren? En dat je best af en toe mag leren in de zon?
finish

Met ingang van 1 april 2016 is Hans Overduin aangesteld als algemeen directeur bij Studiekring. Hiermee neemt hij de functie over van Herman Struijlaart, die vanwege gezondheidsredenen zijn werkzaamheden niet kon voortzetten.

nieuwe directie

De basis van waaruit Studiekring begeleidt, heet de Studiekring Manier van Werken. Een model waarin de ontwikkeling van de leerling centraal staat. De juiste omgeving, het bevorderen van autonomie en het ontwikkelen van studiecompetenties zijn essentieel. De komende maanden gaan we in 4 artikelen dieper in op dit model en bekijken we hoe dit uitpakt in de praktijk. Deze keer staat ‘plannen’ centraal.

Plannen

6 procent van de Nederlandse bevolking heeft dyslexie. Dyslexie heeft niets te maken met intelligentie, maar is een neurologische stoornis in het technisch lezen. Uit onderzoek blijkt dat dyslexie sterk toeneemt. Een zorgwekkende ontwikkeling want op scholen is bij bijna alle vakken taal én begrijpend lezen steeds belangrijker. Elke docent krijgt dus wel eens te maken met leerlingen met dyslexie. Hoe ga je hier als docent mee om? Wat kun je doen om deze leerlingen zo goed mogelijk te helpen, ook als je géén taalonderwijs geeft? Wij vroegen het Cindel van der Valk, dyslexie-expert bij Studiekring. Speciaal voor docenten: 5 inhoudelijke tips hoe om te gaan met dyslexie in je klas.

dyslexie3

De examens: ze komen steeds dichterbij. Kun jij nog wel wat hulp gebruiken bij de voorbereiding? Misschien is een examentraining wat voor jou! Maar hoe gaat zo’n training eigenlijk in zijn werk? Wij namen een kijkje tijdens één van onze centrale trainingen in Houten. Check het fotoverslag.
examen

Binnen de Studiekring Manier van Werken is ‘autonomie’ een belangrijk onderdeel. Tijdens huiswerkbegeleiding leert een leerling dan ook een heleboel: plannen, plannen, zelfstandig werken, reflecteren op schoolresultaten én op zichzelf. Vaardigheden waar je ook na je middelbare schooltijd veel profijt van hebt natuurlijk. Maar is dit ook zo? Wij zochten een leerling op die jaren geleden bij Studiekring huiswerkbegeleiding en bijlessen volgde.

structuur

Hey psst… zeg eens eerlijk: hoe zag jouw laatste rapport eruit? Was je tevreden? Of zijn er cijfers die eigenlijk wel wat hoger kunnen? Of misschien zelfs wel hoger móeten om niet in de gevarenzone te belanden. Test hier of jij hulp kan gebruiken in jouw eindsprint tot aan de zomervakantie.

test

“Belle had een duwtje in de goede richting nodig,” vertelt moeder Judi Poels thuis aan de keukentafel. De schoolresultaten van Belle (13) vielen tegen en in overleg met hun dochter kozen Judi en haar man voor huiswerk- en bijlesinstituut Studiekring. Judi: “We zijn nu drie maanden verder en het gaat heel goed met haar.”

leven

6 procent van de Nederlandse bevolking heeft dyslexie. Uit onderzoek blijkt dit sterk toeneemt. Bovendien staan sinds de verscherpte examenregels de extra voorzieningen voor dyslectici bij het eindexamen onder druk. Zo is extra tijd tijdens de examens nog steeds punt van discussie. Studiekring begeleidt al jaren leerlingen met dyslexie. Er is zelfs een speciaal ontwikkeld programma, dat aansluit op de Studiekring Manier van Werken. “Dyslexie heeft niets te maken met intelligentie, maar is een neurologische stoornis in het technisch lezen”, zegt psychologe én studiecoach bij Studiekring Cindel van der Valk. 7 vragen en antwoorden over dyslexie.

test Blog

Studiekring werkt al jarenlang samen met diverse scholen. Een groot deel van de vestigingen is zelfs gehuisvest binnen een school. Nieuw zijn nu de specifieke maatwerktrajecten die Studiekring met scholen wil gaan starten. Erwin Lauffer, contactpersoon scholen bij Studiekring: “We gaan nóg meer inspelen op specifieke vraagstukken, door onze begeleidingsvormen daarop aan te passen.” Wat is de meerwaarde van een maatwerktraject? Wat kunnen scholen van Studiekring verwachten? En welke rol speelt een maatwerkproject van 8 tot 10 weken hierin? 5 vragen over maatwerk voor scholen van Studiekring.

op maat

Alle leerlingen optimaal voorbereiden op hun examens? Een hele uitdaging! Studiekring gaat die uitdaging samen met scholen door het hele land aan, met eindexamentrainingen in ruim 43 vakken voor vmbo, havo en vwo. Zo ook op het Corlaer College, waarvan de bovenbouw atheneum / havo nog niet zo lang bestaat. Toch is de school dit jaar beloond met het predicaat ‘excellente school’. “Dankzij de examentrainingen scoren we hoog met de examenresultaten”, zegt Martin Timmer, een van de drie examensecretarissen op het Corlaer College. Wat is dan precies de toegevoegde waarde van die trainingen? En waarom eigenlijk examentrainingen organiseren samen met Studiekring? Martin Timmer: “Een examentraining door een andere docent, is heel nuttig voor leerlingen. Vreemde ogen dwingen namelijk. De kwaliteit die Studiekring met de trainingen biedt, is ieder jaar weer top.”

examen

Zittenblijven of overgaan: dé vraag voor veel leerlingen aan het eind van het schooljaar. Is zittenblijven altijd de beste oplossing? Uit een rapport van de onderwijsinspectie blijkt van niet. Hoe zorg je als school dat de meeste leerlingen wél overgaan naar volgende schooljaar? Met gesubsidieerde lentescholen en zomerscholen op school. Intensieve begeleidingstrajecten van 1 of 2 weken in de zomer- of meivakantie. Nieuw dit jaar is de lenteschool. Studiekring organiseert deze trajecten samen met BMC op scholen door heel Nederland. Wat vinden leerlingen en schoolleiders van lente- en zomerscholen? Wat zijn eigenlijk de resultaten? 6 vragen over zomer- en lentescholen.
zomerscholen

Huiswerkbegeleiding leuk en nuttig? Maura Nijland uit Maarssen moest er niet aan denken. Toch moest ze er een half jaar geleden aan geloven. School was namelijk streng: zonder extra begeleiding zou overgaan moeilijk worden. Dus startte Maura bij Studiekring. Met flink wat tegenzin. Tijd om de balans eens op te maken. Hoe gaat het met de begeleiding en haar schoolwerk? ‘Ik was een kei in uitstellen, maar door de begeleiding kreeg ik mijn werk ineens wel op tijd af. En dat gaf veel meer rust dan ik van tevoren had gedacht!’, zegt Maura. Inmiddels gaat het zo goed dat ze alweer aan het afbouwen is. Wij wilden wel eens wat meer weten over deze omslag, dus vroegen we nog even door.

Ervaring

Al druk in je examenvoorbereiding? En kun je wel wat hulp gebruiken? Volg dan examentraining van Studiekring waar je in 1 dag wordt klaargestoomd op je examens. En weet je wat helemaal leuk is? Als jij je nu aanmeldt voor een examentraining profiteer je van mooie kortingen op online oefenvideo’s van onze partners. Slagen wordt zo bijna een zekerheidje!
examentraining

Ga je goed voorbereid te werk, maar vallen je prestaties tegen? Heb je last van uitstelgedrag of haal je onvoldoendes puur door zenuwen? Misschien heb je wel last van faalangst. Net als 10% van de andere leerlingen op school. Gelukkig is er iets aan te doen. Volg faalangsttraining bij Studiekring.

faalangst

Woordjes voor Engels, moeilijke sommen bij wiskunde, de naamvallen van Duits. Overhoren kan best pittig zijn! Maar wel een goede manier om te kijken of iemand de stof beheerst. Vaak is het één van de ouders die zoon of dochter overhoort. Hoe kun je  het beste helpen met overhoren? Met deze 5 gouden overhoortips bewaar je de rust in huis én help je iemand verder.

overhoren

Bijles vanuit je luie stoel? Dat kan met online bijles van Studiekring! Gewoon van achter je pc. Lekker thuis blijven en toch al je vragen stellen aan een bijlesdocent. Voor elk vak is er een docent online beschikbaar, ook in het weekend of ’s avonds. Maar hoe werken die online bijlessen precies? En wat heb je ervoor nodig? We vroegen het Candy Lo-A-Foe, coördinator online bijles bij Studiekring en Rianne van Gorp, wiens zoon al jaren online bijles volgt. ‘Online bijles is voor ons de ideale oplossing.’

contact

Afgelopen jaar hielpen we ruim 6.000 leerlingen op het gebied van huiswerk. Bijvoorbeeld door huiswerkbegeleiding, examentrainingen of bijles. Wat voor rol speelt Studiekring in het leven van onze leerlingen én hun ouders? We vroegen het Rosalie Muijen en haar moeder Eline op onze vestiging in Bussum, waar Rosalie 3 dagen per week huiswerkbegeleiding volgt. ‘Ik maak nu zo veel mogelijk huiswerk bij Studiekring zodat ik thuis niets meer hoef te doen en dat is heel prettig.’    

agenda

Huiswerkstress is zooó 2015! Dit jaar ga je het anders doen. En wij gaan je daarmee helpen. Wat moet je weten voor een huiswerkstressvrij 2016? De meeste huiswerktips ken je inmiddels al wel: begin op tijd, wees uitgerust en lees de stof goed door. Niet onbelangrijk natuurlijk, maar wat zijn nou dé studietips voor 2016? Wij verzamelden voor jou de 6 beste! Zo maak je een goede start en leer je jezelf ook nog eens iets beter kennen.

stress

Op school krijg je uitleg over je vakken, bij Studiekring leer je plannen en maak je je huiswerk. Logisch dat Studiekring en school goed contact onderhouden met elkaar. Onze vestigingsmanagers zoeken contact met de mentoren op school. Hoe verloopt die samenwerking? En wat vinden die mentoren zelf van Studiekring?

school

Over een paar manden is het weer zover: de eindexamens! Wil je goed voorbereid je examens ingaan? Denk dan eens aan de examentraining van Studiekring. Met onze praktische tips en heldere uitleg ben je in één of twee dagen helemaal klaar voor die examens. Studiekring geeft examentraining in alle vakken en op alle niveaus, zowel centraal als op scholen door heel het land. En met dit jaar iets nieuws: een exclusieve samenwerking met online examentrainers Examenvoorjou.nl en ExamentrainersEngels.nl Benieuwd? Kijk dan snel hieronder voor alle info en wanneer je je kan aanmelden.examentraining2016

Op Het Christelijk Gymnasium Utrecht zagen ze  sommige leerlingen in de bovenbouw worstelen met motivatie en studiehouding. Voormaling concrector Sipko Veeneman vond het ‘zonde als deze leerlingen niet overgaan’. Samen met Sterk VO bedacht hij een traject om deze leerlingen weer te motiveren voor school. In dit traject worden leerlingen geactiveerd tot een betere studiehouding. Met goede resultaten als gevolg, waardoor ze alsnog overgaan naar volgend schooljaar. Hoe werkt dat traject? En wat is de rol van Studiekring hierin? Een overzicht.

motivatie

Onderzoek  wijst uit dat op scholen in Nederland relatief veel leerlingen blijven zitten. Dit werkt vaak demotiverend voor leerlingen. Vooral wanneer een leerling nét niet overgaat, is dit zonde voor hem of haar, de ouders én de school. Voor deze leerlingen worden sinds 2012 zomerscholen georganiseerd: twee weken intensieve begeleiding in de zomervakantie. Deze zomerscholen worden vanwege de positieve resultaten volledig gesubsidieerd door de overheid.

zomerschool

Niet iedereen kan huiswerkbegeleiding betalen. Volgens een voorspelling van het CBS leven er in Nederland circa 544.000 Nederlandse huishoudens in armoede. En binnen deze huishoudens zijn vooral kinderen de dupe. Aanvullende begeleiding zoals bijles of huiswerkbegeleiding vallen niet binnen het kostenplaatje. Hoe kun je deze kinderen toch voldoende ondersteunen?

Huiswerkbegeleiding

De examens: over een aantal maanden is het weer zover. Hoe bereid je je leerlingen optimaal voor? Steeds meer scholen organiseren samen met een extern bureau examentrainingen. Ook Studiekring organiseert de trainingen op scholen, door het hele land. Dat doen we in ruim 43 vakken voor VMBO, HAVO & VWO. Op het Anna van Rijn College in Nieuwegein bijvoorbeeld. Roger Last, toenmalig teamleider bovenbouw havo en examensecretaris, werkte vanuit zijn school nauw samen met Studiekring. Wij vroegen hem naar zijn ervaringen. Leverden de trainingen resultaten op? Wat vonden de leerlingen ervan? En hoe ging het samenwerken met Studiekring?

examentraining

Hoe haal je goede cijfers en sluit je je schoolcarrière af met een mooi diploma? Door veel te leren natuurlijk. Maar daarbij is één ding heel belangrijk: gezond blijven. Dat doe je door goed te eten en te drinken. Maar wat is dat eigenlijk, ‘goede voeding’? Hoe staat dit in relatie tot het maken van huiswerk? En zijn er gezonde voedingsmiddelen die je helpen met concentreren? Patricia Schutte van het Voedingscentrum geeft antwoord. ‘Leren is geestelijke activiteit en dat kost veel energie. Je kunt lichaam en geest dan best een handje helpen door de juiste dingen te eten.’ Nieuwsgierig? Een aantal tips en trucs op een rijtje.  

voeding

Iedereen moet huiswerk maken. Ook als je topsporter bent. Ivar Blom (15) weet er alles van.  Hij is één van de beste skiërs van Nederland en traint vijftien weken per jaar in Oostenrijk. Zijn schoolwerk in Nederland gaat ondertussen gewoon door. Dat betekent dus plannen, plannen en nog eens plannen.  Maar hoe doe je dat? Ivar: “Met doorzettingsvermogen én een beetje hulp van Studiekring.”

sport

‘Oefening baart kunst’ heb je vast wel ooit gehoord. Dit geldt ook voor vakken op school. Het ene vak ligt je uiteraard beter dan het andere, maar het is wel zo dat je een vak tot een succes maakt als je er veel en vaak aandacht aan schenkt. Nu denk je waarschijnlijk ‘ja duh logisch!’, maar niet iedereen is zich bewust dat het zo is. Uit onderzoek blijkt dat elk mens het vermogen heeft om heel gericht aandacht aan iets te schenken. Jij dus ook! Aan jou uiteraard wel de keuze om te bepalen aan welke vakken je de meeste aandacht wilt besteden.

controller

De Studiekring huiswerkplanner app ging ruim een jaar geleden live. Gratis te downloaden voor Apple en Android en sinds april ook gratis beschikbaar voor iedere leerling in Nederland. Met de app kun je zelf je huiswerk inplannen en afvinken. Zo krijgen leerlingen de ruimte om helemaal zelf hun planning te maken. En je hebt op ieder gewenst moment je huiswerk, de geplande toetsen, doelen en behaalde resultaten bij de hand.
Huiswerkplanner

Vestigingsmanager en Orthopedagoge Lenny Konijn geeft  handige huiswerktips in Wendy Magazine:

Wendy sept 2015

Ben jij tevreden over de begeleiding van Studiekring? Misschien ken je wel iemand die ook onze hulp kan gebruiken. Vier redenen waarom je hem of haar eens over ons kan vertellen:

walibi

In de brugklastraining bereiden we je voor op alles wat je tegenkomt in de brugklas. Dat zijn zes trainingen van een uur samen met andere leerlingen. Hoe is het om daarna te starten in de brugklas? We vroegen het drie leerlingen én een docent.

Brugklas training

De zomervakantie is weer voorbij. Wil jij goed beginnen aan dit schooljaar? Volg dan deze tips op:
back to school

Had je de afgelopen tijd begeleiding van ons en ga je na de zomervakantie zelfstandig verder? Dan sta je nog best voor een uitdaging. Hier alvast een aantal tips.

zelfstandig

Check5, het grootste huiswerkinstituut van Limburg, is onderdeel geworden van Studiekring; marktleider in Nederland op het gebied van huiswerkbegeleiding. Voor Studiekring een unieke kans om uit te breiden in Limburg én voor Check5 veel mogelijkheden tot groei en innovatie. De twee bedrijven passen wat betreft ambitie en geschiedenis goed bij elkaar.

groei

Het einde van het schooljaar in zicht, maar nog bergen te verzetten. En juist de dingen die stress opleveren, schuif je voor je uit. Herkenbaar? Volg dit stappenplan voor een geslaagd einde van dit schooljaar.

keepcalm

Zittenblijven of overgaan: dé vraag voor veel leerlingen aan het eind van het schooljaar. Is zittenblijven erg? En hoe zorg je dat je overgaat naar volgend jaar? 5 vragen en antwoorden over zittenblijven.

overgaan

Iemand die geduldig is, goed kan uitleggen én je zelfvertrouwen geeft? Een superdocent. Stef Helsen van Studiekring Houten is er zo één. Tijd om hem eens in het zonnetje te zetten. Wat zeggen zijn leerlingen over hem?

wiskunde

In je telefoon even snel je huiswerk checken of een cijfer invoeren. Handig. Met onze gratis app kunnen leerlingen nu altijd hun huiswerk plannen en checken. Wij zetten de voordelen op een rijtje. En toetsten de app in de praktijk op onze vestiging in Zoetermeer.

Studiekring Huiswerkplanner

Bij kinderen met ADHD en ADD komt doen voor nadenken. Zij kennen vaak geen rem en zijn chaotisch. Een zoon of dochter met ADHD of ADD is niet altijd even makkelijk. Hoe kunt u uw zoon of dochter thuis het beste ondersteunen bij het maken van huiswerk?

adhd

In februari vierde een van onze grootste vestingen haar 10e verjaardag. Dat was reden voor een feestje. 10 vragen aan Wouter Veldhuis, vestigingsmanager in Woerden.

woerden

Huiswerk plannen op je telefoon? Handig, want die heb je altijd bij je. Ruim 1000 van onze leerlingen plannen nu met onze Huiswerplanner App. En sinds 9 maart is deze voor iedere leerling gratis te downloaden. 5 redenen waarom je 'm op je telefoon zou moeten zetten:
Plannen

'15 Jaar is best ok, maar liever een jaartje ouder.' Hoe voelt het ook alweer om 15 jaar te zijn? Wist jij al wat je wilde worden? Wij spraken met Juliette, Britt, Thijmen en Thijs (allen 15 jaar oud) over toekomstdromen, uitgaan en vrijheid.

a cold and lonely beach in the winter 1410421

Nog 1 toetsweek voor de boeg en het schooljaar zit er op! Probeer je zelf nog even op te laden en een laatste keer te knallen. Om je leerwerk te onthouden kunnen ezelsbruggetjes helpen. Wij zetten de handigste ezelsbruggetjes op een rij.

denken

Waar moet je op letten bij het kiezen van een middelbare school? De open dagen van middelbare scholen zijn weer in volle gang. Scholen maken reclame met veel extra's, zoals aandacht voor kunst en sport en excellente klassen. Maar waar moet je echt op letten bij je keuze voor een middelbare school? Hier een handig overzicht.

schoolkeuze

Gratis een middag huiswerkbegeleiding uitproberen? Dat kan bij Studiekring. Maar wat ga je daar dan doen? En wat vinden leerlingen ervan? Wij vroegen een aantal vestigingsmanagers en leerlingen naar hun ervaringen.

meelopen

Utrecht, 12 januari 2015Het ministerie van OCW heeft voor 9 miljoen subsidie vrijgemaakt voor scholen om een zomerschool te kunnen starten in 2015. Met een zomerschool kunnen leerlingen die op het randje van zittenblijven balanceren, alsnog overgaan. De zomerscholen zijn een initiatief van CNV Onderwijs en de VO-raad en worden uitgevoerd door BMC Implementatie, detacheringsbureau voor de publieke sector, en huiswerkbegeleidingsinstituut Studiekring. De resultaten zijn goed: door intensieve begeleiding ging in 2014 90 % van de leerlingen alsnog over. De subsidiemaatregel is nog in ontwikkeling.

zomerscholen2

Paul den Otter, rector van het DevelsteinCollege in Zwijndrecht, zocht in 2010 professionele huiswerkhulp voor leerlingen van zijn school. 'We organiseerden het altijd zelf, maar daar hadden we steeds minder tijd voor. We zijn toen op zoek gegaan naar een organisatie die goed bij ons paste.' En dat is Studiekring geworden, nu al vier jaar een goede samenwerking. Mooi moment om de balans op te maken.

Zwijndrecht

Contact met school is belangrijk. Overleg tussen thuis en school zorgt ervoor dat de twee werelden waarin uw kind leeft dichter bij elkaar komen en op elkaar raken afgestemd. U leert de schoolsituatie van uw kind beter kennen en de school leert een stukje van de thuissituatie kennen. Daarom is het ook op de middelbare school van belang om in contact te blijven met de school.

contact

Veel ouders worstelen met de vraag hoe ze hun puber het beste kunnen helpen met huiswerk.En dat is eigenlijk heel logisch: de tijd dat u als ouder zelf op school zat ligt meestal ver achter u, en inmiddels is het onderwijs niet stil blijven staan! Scholieren van nu leven in een andere wereld, een wereld waarin bijvoorbeeld internet en social media een grote rol spelen. En deze grote verschillen tussen heden en verleden zorgen voor onzekerheid bij ouders.

thuis

Ieder mens is verschillend, dus iedereen heeft ook zijn eigen voorkeuren en talenten om dingen te onthouden. Dit kun je testen door drie verschillende rijtjes met woorden in dezelfde vreemde taal te leren op drie manieren: door er een paar minuten naar te kijken (ziend leren), door ze hardop te zeggen (luisterend leren) en door ze op te schrijven (bewegend leren). Zo ontdek je welke manier voor jou de meest effectieve manier is om dingen te leren en onthouden.

brein

Apps leiden leerlingen niet alleen maar af, ze kunnen er ook veel van leren. Naast alle spelletjes worden er ook veel educatieve apps ontwikkeld. Ook Studiekring ontwikkelde er één waarmee je makkelijk kunt plannen. Een aantal handige apps voor leerlingen op een rijtje:

Nuttige apps

Veel leerlingen hebben de neiging om vervelend schoolwerk tot het laatste moment uit te stellen. Het kan geen kwaad om soms hard te moeten werken om het schoolwerk af te krijgen. Maar wanneer er altijd haastig gewerkt wordt en het schoolwerk nooit helemaal af is dan is dat slecht voor de productiviteit, de schoolresultaten en de gemoedsrust. Leren plannen is voor deze leerlingen een uitkomst.

agenda

Er is bij ADD - ADHD sprake van een regulatiestoornis in de hersenen, waardoor organiseren en plannen uitermate moeilijk is. Iemand met ADHD/ADD kan zijn aandacht niet lang genoeg op één prikkel richten en hij kan moeilijk onbelangrijke prikkels van buitenaf negeren. Een kind met ADHD/ADD doet alvorens na te denken, heeft vaak geen rem, is snel opgewonden, gefrustreerd en chaotisch. De stoornis komt, afhankelijk van de definitie en criteria-toepassing, ongeveer bij 3-5% van de kinderen voor en bij 1% van de volwassen. Bij jongens wordt de diagnose drie keer zo vaak vastgesteld als bij meisjes.

focus