Ga met vertrouwen je examenperiode tegemoet!

Onze ervaren trainers geven trainingen die helpen bij een optimale voorbereiding.

Studiekring kiest voor Examentraining Lyceo

Met trots kunnen wij melden dat Studiekring voor examentrainingen een samenwerking is aangegaan met Lyceo, de meest gevraagde en meest ervaren examentrainer van Nederland.

Waarom Lyceo?

Voor Studiekring was de keuze uiteindelijk simpel. Lyceo laat als enige examentrainer in Nederland jaarlijks de effectiviteit van de trainingen wetenschappelijk toetsen door een onafhankelijke partij, SEO Economisch Onderzoek. Voor het 5e jaar op rij is gebleken dat de examentrainingen van Lyceo bewezen effectief zijn. Met Lyceo examentrainingen zorgen we ervoor dat jij optimaal wordt voorbereid op je eindexamens. De examentrainingen zijn rechtstreeks te boeken via onderstaande knop. Benieuwd naar het examenrooster van 2023? Bekijk hier het volledige examenrooster.

Feiten over Lyceo Examentrainingen

  • Lyceo is als enige examentrainer in Nederland wetenschappelijk bewezen effectief.
  • Deelnemers van de examentrainingen scoren gemiddeld 0,9 punt hoger op het centraal examen op het vak waarvoor zij een training hebben gevolgd. Bij sommige vakken blijkt dat leerlingen zelfs tot 0,9 punt hoger scoren.
  • Lyceo organiseert trainingen voor alle vakken op vmbo-t, havo, en vwo niveau.
  • Lyceo heeft locaties door heel Nederland, zo is er altijd wel eentje bij jou in de buurt.
  • De examentrainingen worden in alle weekenden & schoolvakanties aangeboden.
  • De houding en kennis van de examentrainers worden door deelnemers beoordeeld met een 8,3.
  • Lyceo werkt met uniek eigen ontwikkeld lesmateriaal, dat elk jaar geheel wordt vernieuwd en aangepast.

Inhoud van de training

In 2 of 3 dagen neemt Lyceo met jou de volledige examenstof door. Een training bestaat uit een aantal blokken van steeds ongeveer twee uur. Elk blok begint met een deel theorie. De presentatie geeft je duidelijk overzicht van de stof en biedt daarnaast structuur door middel van handige stappenplannen. Aan de hand van het stappenplan maakt de hoofdtrainer samen met de jou en de rest van de groep een voorbeeldopdracht. Vervolgens ga je aan de slag met een inleveropdracht zonder hulp van anderen. De trainer kijkt de opdracht na en legt de eventuele fouten klassikaal of individueel uit. Daarna volgen de totaalopdrachten, deze worden aan het einde van de dag gemaakt en zijn bedoeld om alle stof te herhalen en je te laten oefenen met het puntensysteem en het stappenplan. De opdrachten worden gezamenlijk of individueel besproken. Als laatste maak je een proefexamen. Hier krijg je, net als op het ‘echte examen’, drie uur de tijd om zelfstandig het examen te maken.

Het Lyceo Examenjaar

Wil jij gedurende het hele eindexamenjaar persoonlijke begeleiding? Dan is Het Lyceo Examenjaar wat voor jou! Tijdens Het Lyceo Examenjaar word je optimaal voorbereid op zowel je CE als alle SE’s. Dit doen wij door een combinatie van huiswerkbegeleiding, bijles, examentraining en coaching voor vmbo-tl, havo en vwo. Het Lyceo Examenjaar kan je volgen op je eigen school of een van de Lyceo locaties. Samen met een persoonlijke begeleider wordt er gewerkt aan het einddoel: het behalen van je diploma. Het is nu ook mogelijk om Het Lyceo Examenjaar in termijnen te betalen.

Meer informatie via kennispartner Lyceo

Lyceo Samenvatting

Lyceo Samenvatting is een compact boekje met de volledige samenvatting van de theorie voor het centraal examen, aangevuld met voorbeelden en hulpmiddelen zoals begrippen- en woordenlijsten. De boekjes zijn er voor alle examenvakken op het vmbo-tl, de havo en het vwo. Je kunt Lyceo Samenvatting als aanvulling op een examentraining toevoegen in je winkelmandje of los bestellen. Zo ben jij écht goed voorbereid op je eindexamens. Lyceo Samenvatting wordt verkocht via kennispartner Lyceo.

Meer informatie via kennispartner Lyceo

Lyceo Examen Oefenen

Wil je naast je Lyceo examentraining thuis verder aan de slag met oefenen voor je eindexamens? Kies dan voor Lyceo Examen Oefenen! Dit kan je als aanvulling op een examentraining aanschaffen. Met Examen Oefenen herhaal je wat je tijdens de Lyceo examentraining leert, kun je thuis extra oefenen en weet je nóg beter wat je tijdens het centraal examen kunt verwachten. Je krijgt toegang tot onze digitale leeromgeving met uitlegfilmpjes, aanvullende theorie, oefenopgaven en een eindtoets. Ook geven we je uitgebreide feedback zodat je weet aan welke onderdelen je nog extra aandacht moet besteden. Hierdoor kun je tijdens het centraal examen onderwerpen en vragen makkelijker herkennen en ben je beter in staat de opgaven te beantwoorden. 

Meer informatie via kennispartner Lyceo

Lyceo Examencheck

Hoe goed ken jij de stof voor je (school)examens? Doe de Lyceo examencheck! Door middel van 10 vragen weet je of je de stof goed beheerst. Je ziet ook aan welke stof je nog meer aandacht kan besteden. Vragen op elk niveau en voor ieder vak. Gewoon gratis en via je mobiel. Handig toch?

Naar de examencheck 

Contact, advies of aanmelden?

Wil je advies, meer informatie of overleggen? Bel ons dan op 085 – 049 8200. Aanmelden kan via de button.

Copyright © 2010-2023 Studiekring BV 085 - 049 82 00