5 jaar later: 'In mijn werk heb ik profijt van Studiekring' - Studiekring - huiswerk, bijles en trainingen

Binnen de Studiekring Manier van Werken is ‘autonomie’ een belangrijk onderdeel. Tijdens huiswerkbegeleiding leert een leerling dan ook een heleboel: plannen, plannen, zelfstandig werken, reflecteren op schoolresultaten én op zichzelf. Vaardigheden waar je ook na je middelbare schooltijd veel profijt van hebt natuurlijk. Maar is dit ook zo? Wij zochten een leerling op die jaren geleden bij Studiekring huiswerkbegeleiding en bijlessen volgde.

structuur

JelleJelle Mulder (21 jaar), ging 4 jaar lang naar Studiekring in Houten. Na zijn vmbo volgde hij de opleiding Horecamanagement in Wageningen. Een pittige studie met veel stages en hard werken. Maar met een diploma op zak werkt hij nu bij een autobedrijf in Utrecht als facilitair medewerker. “Door Studiekring heb ik geleerd hoe ik dingen kan organiseren en prioriteiten moet stellen. Daardoor kan ik mezelf nu goed redden.”

Huiswerkbegeleiding. Hoe heb je dat ervaren als puber?
Lachend: “Mijn ouders vonden dat ik begeleiding nodig had, om te leren leren en om zelfstandig te kunnen plannen en werken. Daar was ik het helemaal niet mee eens! Achteraf snap ik het wel hoor, ik was heel snel afgeleid. Toen ik begeleiding had kon ik lekker rustig werken. Drie dagen per de week ging ik ’s middags naar Studiekring. Het was goed georganiseerd, stil, en ook af en toe wel gezellig.”

Wat is je echt nog bijgebleven vanuit huiswerkbegeleiding?
“Ik heb er echt iets aan gehad! Ik leerde bijvoorbeeld prioriteiten stellen in mijn planning. Ik was namelijk wel gemotiveerd om hard te werken, maar wist niet zo goed hoe ik dat aan moest pakken. Die aanpak heb ik geleerd tijdens huiswerkbegeleiding.”

Bij de Studiekring Manier van Werken is autonomie heel belangrijk. Oftewel, we proberen een leerling zo zelfredzaam mogelijk te laten zijn. Heeft de begeleiding jou hierbij geholpen?  
“Zeker, op een indirecte manier. Studiekring heeft mij inzicht gegeven in mezelf. Ik was snel afgeleid en leerde wat ik moest doen om de concentratie terug te pakken. Door prioriteiten te stellen weet ik nu hoe ik mijn werk kan organiseren. En ik weet nu ook dat ik daar best goed in ben! Dat merkte ik bijvoorbeeld tijdens mijn studie. In de horeca zijn de processen heel hectisch, dus ik moest altijd een overzicht hebben van wat er moest gebeuren. In mijn huidige werk organiseer ik heel veel achter de schermen. Dus ja, daar ben ik Studiekring dankbaar voor.”

Zijn er andere vaardigheden uit je Studiekring tijd die je nu nog wel eens gebruikt?
“Bij Studiekring heb ik geleerd welke handvatten ik kan gebruiken bij het leren van iets nieuws. Ik ben bijvoorbeeld iemand die van nature altijd de leuke dingen eerst doet. Dat weet ik nu heel goed van mezelf.Daar heb ik een trucje voor: ik stel mezelf altijd een beloning in het vooruitzicht en begin dan met het moeilijkste deel. Gewoon even doorbijten dus. Best goed voor je zelfvertrouwen als het dan lukt!”

Huiswerkbegeleiding iets voor jou? Kijk voor een vestiging bij jou in de buurt!

 

Gratis intakegesprek

Twijfel je over welke oplossing het beste bij je past? Vraag een gratis intake aan. In een vrijblijvend gesprek bespreken we waar je tegenaan loopt en hoe we je het beste kunnen helpen.