5x back to school tips voor het hele gezin

advies.jpg

De schooltassen kunnen weer worden ingepakt. De broodtrommels klaargezet. Het huiswerk moet weer gemaakt worden. Na een lange zomervakantie staat het nieuwe schooljaar voor de deur. Hoe zorg je ervoor dat je zoon of dochter een goede start maakt? En niet meteen achter de feiten aanloopt? Wij geven 5 handige tips.


1.    Het normale ritme

Laat naar bed, uitslapen en lekker luieren. De meeste ouders zijn in de vakantie wat minder streng als het gaat om een vast ritme. Voor jongeren is het belangrijk dat ze snel weer in hun normale schoolritme komen. Spreek dus een duidelijke bedtijd met ze af. Zodat ze uitgerust naar school kunnen.

2.    Een familieagenda
De eerste weken zijn vaak hectisch: ingewikkelde roosters, introductiedagen en misschien wel een nieuwe school. Maak om overzicht te houden een familieagenda met alle nieuwe werktijden, lesroosters, klusjes, trainingen, muzieklessen, tandartsafspraken en ga zo maar door. Hang deze op een centrale plek in huis en je weet precies wie zich wanneer waar bevindt.

3. Check samen de schoolspullen
Zijn alle schoolspullen up to date? Er is niks vervelender dan aan een nieuw schooljaar beginnen zonder dat je alles op orde hebt. Heeft je zoon of dochter al een nieuwe agenda? Voor elk vak een nieuw schrift? Passen de gymspullen nog? Ruim oude spullen op. Dit zorgt voor een frisse start en rust in het hoofd van je kind.

4.    Maak concrete doelen
Pubers hebben moeite om reële en concrete doelen te stellen. En deze vervolgens ook nog te halen. Help je zoon of dochter daarom om doelen voor dit schooljaar te maken. En maak deze zo eenvoudig mogelijk. Dus niet: ‘ik wil overgaan’, maar ‘ik wil op mijn 1e rapport voor alles een voldoende staan en voor wiskunde in ieder geval een 7’. Spreek een beloning met ze af als ze hun doelen behalen.

5. Hulp bij huiswerk
Was het aan het einde van vorig schooljaar nog spannend of je kind over zou gaan? Heeft hij structureel moeite met bepaalde vakken? Of wil je dat je brugklasser meteen goed leert plannen? Dan biedt huiswerkbegeleiding de oplossing! Bij Studiekring helpen wij jongeren met hun huiswerk. En leren we ze studievaardigheden waar ze hun hele schoolcarrière iets aan hebben. We hebben meer dan honderd vestigingen in het land. Neem contact op met onze klantenservice voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Download onze brochure

Huiswerkbegeleiding? Bijles? Studiecoaching? Of wellicht een combinatie? Download onze brochures en lees alles nog eens na over onze diensten.

Redenen om te kiezen voor Studiekring

  • Ontwikkel vaardigheden waar je een leven lang wat aan hebt
  • Experts in alle schoolvakken
  • Voor vmbo, havo en vwo
  • Altijd een vestiging bij jou in de buurt
  • Wetenschappelijk onderbouwde benadering
  • Gecertificeerd door de LVSi
LVSi

Gratis intakegesprek

Twijfel je over welke oplossing het beste bij je past? Vraag een gratis intake aan. In een vrijblijvend gesprek bespreken we waar je tegenaan loopt en hoe we je het beste kunnen helpen.

Copyright © 2010-2021 Studiekring BV 085 - 049 82 00