5x tips voor de laatste loodjes

klaslokaal032.jpg

Droom jij al van uitslapen, netflixen en zwemmen in Italië? De zomervakantie is bijna in zicht! Maar eerst nog een paar weekjes knallen op school. En dat valt niet mee. Heb jij ook moeite om je concentratie en motivatie nog even vast te houden? Check dan snel deze 5 tips:

1.    Geniet van de voorjaarszon! Ga lekker aan de tuintafel zitten met je boeken en gun je zelf elk uur 10 minuten pauze. Om af te koelen zet je een grote kan water met ijsklontjes op tafel. Of maak een frisse fruitsalade. Vitamines zijn goed voor de concentratie.
2.    Maak een planning voor de laatste weken. Geef aan wat je per week wil afkrijgen en houd je hier ook aan. Dit zorgt voor motivatie. En vraag aan je klasgenootjes hoe zij zich opladen. Wie weet kunnen jullie samen goede manieren bedenken!
3.    Stel korte termijndoelen die voor jou persoonlijk haalbaar zijn. Je doel moet niet zijn: het einde van het schooljaar halen. Maar: een voldoende scoren op de volgende Engelse leestoets. Dit doel is concreter en daardoor is het makkelijker om je aandacht daarop te richten en een goed resultaat te halen.
4.    Beloon jezelf. Kijk uit naar de vakantie maar geniet ook van de vrije dagen tussendoor. Als je een dag goed geleerd hebt, mag je een ijsje halen. Of bij een voldoende voor die spreekbeurt mag je een nieuwe bikini kopen.
5.    Zorg voor voldoende slaap en sta op tijd op. In de ochtend is het nog koel en ben je fris en fruitig. Wie op tijd begint, heeft ’s middags tijd om lekker naar het zwembad te gaan of in het park te voetballen.

Studiekring kan jou helpen in de laatste weken voor de zomervakantie. Meld je aan voor huiswerkbegeleiding of kom rustig huiswerk maken in de huiswerkklas.

Download onze brochure

Huiswerkbegeleiding? Bijles? Studiecoaching? Of wellicht een combinatie? Download onze brochures en lees alles nog eens na over onze diensten.

Redenen om te kiezen voor Studiekring

  • Ontwikkel vaardigheden waar je een leven lang wat aan hebt
  • Experts in alle schoolvakken
  • Voor vmbo, havo en vwo
  • Altijd een vestiging bij jou in de buurt
  • Wetenschappelijk onderbouwde benadering
  • Gecertificeerd door de LVSi
LVSi

Gratis intakegesprek

Twijfel je over welke oplossing het beste bij je past? Vraag een gratis intake aan. In een vrijblijvend gesprek bespreken we waar je tegenaan loopt en hoe we je het beste kunnen helpen.

Copyright © 2010-2021 Studiekring BV 085 - 049 82 00