De 6 beste studietips voor 2016

stress.jpg

Huiswerkstress is zooó 2015! Dit jaar ga je het anders doen. En wij gaan je daarmee helpen. Wat moet je weten voor een huiswerkstressvrij 2016? De meeste huiswerktips ken je inmiddels al wel: begin op tijd, wees uitgerust en lees de stof goed door. Niet onbelangrijk natuurlijk, maar wat zijn nou dé studietips voor 2016? Wij verzamelden voor jou de 6 beste! Zo maak je een goede start en leer je jezelf ook nog eens iets beter kennen.

1.    Leer jezelf kennen: maak je planning persoonlijk!
Een goede planning werkt echter pas als ‘ie op jou van toepassing is. En daarvoor moet je jezelf leren kennen. Analyseer daarom eens hoe jij je tijd eigenlijk besteedt. Houd een week een logboek bij waarin je per dag precies noteert wat je doet en hoeveel tijd dat kost. Denk aan sport, huiswerk, leren, school, slapen, eten, kletsen met vrienden, facebooken etc. Verander niet meteen je manier van plannen, dat komt later. Bekijk dan je logboek eens goed: besteed jij heel veel tijd aan het leren van een proefwerk? Bedenk dan hoe je dat beter kunt inplannen in jouw persoonlijke planning.

2.    Verslaafd aan je telefoon?
Ben jij verslaafd aan je telefoon? Dan lijd je misschien wel aan nomofobie: de angst om zonder telefoon te leven. Geconcentreerd huiswerk maken is dan best lastig! Wetenschappers maakten een zelftest waarmee je jezelf op nomofobie kunt testen. Tip voor anti-telefoongebruik: zet je wifi en mobiele data tijdens het huiswerk maken op je telefoon uit. Spreek met jezelf een tijd af waarop je het weer aan mag zetten. Die 57 nieuwe appjes zijn je beloning voor het harde werken.

3.    Zoek online hulp
Behoefte aan meer uitleg over een bepaald vak of onderwerp? Op Youtube vind je per vak kanalen waarop in korte filmpjes stof wordt uitgelegd. Handig als je vlak voor een proefwerk zit en dat wiskundegenie uit je klas nét onbereikbaar is.

Kijk voor uitgebreide overzichten van online hulp op  video.scholieren.com of op flipdeklas.com.

4.    Neem pauze
Hoe hard je ook bezig bent, het is goed om eens in de 20 of 30 minuten even een pauze te nemen. Ga naar de wc of wissel van vak zodat je niet in slaap valt van verveling. Hiermee zorg je ook dat je
niet overbelast raakt.

5.    Moet je iets schrijven? Check je lettertype!
Samenvattingen zijn superhandig, helemaal als je ze uittypt. Dan hoef je achteraf niet die hanenpoten of kriebelige lettertjes te ontcijferen. Maar let wel op welk lettertype je gebruikt. Wetenschappers ontdekten dat het per situatie verschilt welk lettertype je het beste kan gebruiken. Gebruik voor een samenvatting of een tekst voor jezelf een goed leesbaar lettertype zoals Arial of Times New Roman, die lezen makkelijk op papier. Maar gebruik deze lettertypes liever niet in zakelijke brieven of CV’s, dat komt onprofessioneel over. Check hier welke lettertypes je wel en niet moet gebruiken.

6.    Ga aan de wandel
Hebben kleine pauzes geen effect meer, neem dan na 1,5 tot 2 uur leren een flinke pauze. Na die tijd  nemen je hersenen namelijk  geen nieuwe informatie meer op. En de beste manier om te ontspannen is niet je telefoon (zie studietip #2), Netflix aanzetten of facebook checken, maar om een stukje te wandelen. Uit onderzoek van de universiteit van Illinois bleek dat studenten die naar hun examenlocatie wandelden beter presteerden dan studenten die nauwelijks bewogen hadden. Hup met de benenwagen dus!

Download onze brochure

Huiswerkbegeleiding? Bijles? Studiecoaching? Of wellicht een combinatie? Download onze brochures en lees alles nog eens na over onze diensten.

Redenen om te kiezen voor Studiekring

  • Ontwikkel vaardigheden waar je een leven lang wat aan hebt
  • Experts in alle schoolvakken
  • Voor vmbo, havo en vwo
  • Altijd een vestiging bij jou in de buurt
  • Wetenschappelijk onderbouwde benadering
  • Gecertificeerd door de LVSi
LVSi

Gratis intakegesprek

Twijfel je over welke oplossing het beste bij je past? Vraag een gratis intake aan. In een vrijblijvend gesprek bespreken we waar je tegenaan loopt en hoe we je het beste kunnen helpen.

Copyright © 2010-2022 Studiekring BV 085 - 049 82 00