“De leermethode van Studiekring maakt echt verschil” - Studiekring - huiswerk, bijles en trainingen

De brugklas ging voor Julia niet van een leien dakje. Ze begon vorig jaar met een flinke achterstand aan het vmbo. Bij haar huiswerk had ze een steuntje in de rug nodig. Haar ouders besloten Julia aan te melden bij huiswerk- en bijlesinstituut Studiekring. Een goede beslissing, zo blijkt. "Julia is met sprongen vooruitgegaan. De leermethode die Studiekring gebruikt en de betrokken wijze waarop Julia wordt begeleid, maken echt het verschil”, zegt Rob Hendriks, de vader van Julia.

NFP 170010 31Lowres blog


De eerste twee maanden op haar nieuwe school hielp Julia’s moeder haar thuis zoveel mogelijk met het huiswerk. Zij spoorde haar dochter aan, controleerde of haar planning klopte en checkte of het huiswerk goed was gedaan. Maar het voortdurend achter de broek zitten van Julia, was behoorlijk belastend voor het hele gezin. Bovendien was het voor Julia niet leuk om steeds in de clinch te liggen met haar ouders over school. Mede omdat vreemde ogen dwingen, besloten ze professionele huiswerkbegeleiding te zoeken.

De beste
Uit het aanbod van huiswerkinstituten in hun woonplaats, kwam Studiekring als beste uit de bus. Rob Hendriks legt uit: ,,Dat lag aan een combinatie van factoren. De leermethode van Studiekring sprak ons het meeste aan. Bovendien kenden we ouders van leerlingen die al huiswerkbegeleiding bij Studiekring volgden en de vestiging is makkelijk bereikbaar.” Wat uiteindelijk de doorslag gaf, was het intakegesprek met de vestigingsmanager van Studiekring Vught.  ,,We hielden hier een heel goed gevoel aan over”, zegt Julia’s vader.
Na schooltijd meldt Julia zich vijf middagen in de week bij Studiekring. Vier dagen in de week krijgt ze huiswerkbegeleiding, terwijl de vijfde dag in het teken staat van bijles wiskunde. Voor de scholiere geen punt. ,,Het is fijn dat er meisjes op huiswerkbegeleiding zitten die ik ken van groep 8 en van de hockeyclub. Daarom zie ik er niet tegenop.”

Enorme leercurve
Iedere huiswerkmiddag verloopt volgens een vast patroon. Na binnenkomst worden de schooldag, de planning, cijfers en toetsen doorgenomen. Daarna gaat Julia aan de slag met haar huiswerktaken. Tussendoor kan ze vragen stellen. Als het huiswerk klaar is, kijken Julia en haar begeleider het samen na. Is alles afgevinkt? Dan mag ze naar huis. Julia is happy met deze aanpak. ,,Studiekring is een fijne plek om te leren en huiswerk te maken. En vestigingsmanager Myrthe is een heel fijne begeleider.” Maar belangrijker nog, zowel de huiswerkbegeleider als haar ouders, spreken van een opmerkelijke progressie die in anderhalf jaar tijd is geboekt.  ,,Julia maakt beter huiswerk, ze is meer gefocust en haar planning en studievaardigheden zijn erop vooruitgegaan. Ze is er nog niet, maar als we zien waar ze vandaan komt, is haar leercurve enorm”, licht haar vader toe.

Vertrouwen
Julia beseft dat ze ook in de tweede helft van het schooljaar alle zeilen moet bijzetten. Maar met hulp van Studiekring heeft ze vertrouwen in een goede afloop van het schooljaar. ,,Ik ben een doorzetter. Als ik geconcentreerd blijf en mijn cijfers nog meer verbeter, ga ik over naar vmbo-kader 3.”

Huiswerkbegeleiding ook iets voor jou? Kijk hier voor meer informatie en een vestiging bij jou in de buurt.

Gratis intakegesprek

Twijfel je over welke oplossing het beste bij je past? Vraag een gratis intake aan. In een vrijblijvend gesprek bespreken we waar je tegenaan loopt en hoe we je het beste kunnen helpen.