Een goed rapport? 6 tips!

zuiver_klein_website.jpg

De meeste middelbare scholieren hebben hun voorjaarsrapport inmiddels binnen. Hoe staat jouw zoon of dochter er voor? De laatste spannende periode is aangebroken, dus nog 1x scoren op de toetsen. Hoe zorg je voor goede cijfers in de toetsweek? 6 tips!

1. Op tijd beginnen met leren
Klinkt logisch, maar in de praktijk hebben veel pubers moeite om op tijd aan de slag te gaan. Dat er een toetsweek aankomt, staat sowieso vast. En ook wanneer die begint, kan al in de agenda genoteerd worden. Zorg dat je kind drie weken van tevoren begint met leren, door samen een duidelijke planning te maken. Dat vraagt discipline maar het werkt wel!

2. Weet welke toetsen eraan komen
Ook hier geldt: plannen, plannen, plannen. Zoek uit wanneer de toetsen zijn, zodat je weet wat drukke periodes zijn. Nog een weekendje weg met het gezin? Handig om dit buiten een proefwerkweek te plannen om stress te voorkomen.

3. Drie keer van voor tot achter
Plan samen in dat je zoon of dochter alle stof drie keer helemaal van voor tot achter leert. Het is bewezen dat als je drie keer herhaalt, alles goed in het hoofd zit. Dan komt het helemaal goed met die toets.

4. Wat moet er mee?
Een goede voorbereiding is het halve werk. Wat neem je mee naar een toets? Een pen en een reservepen is meestal alles wat je mag meenemen naar een toets. Soms heeft je kind echter meer attributen nodig, bijvoorbeeld een rekenmachine, passer of woordenboek. Zorg dat je alles (werkend) in huis hebt. En vraag je zoon of dochter een dag van tevoren of alles in de tas zit.

5. Uitgerust en goed gevoed scoort beter
Een toets is topsport. Bespreek het ook zo met je kind. En bij topsport hoort goed rusten en gezonde voeding. Op tijd naar bed dus. En geef water en bijvoorbeeld een banaan mee voor de juiste energie.

6. Hulp van Studiekring
Wil het nou niet helemaal lukken thuis? Dan kan Studiekring helpen. Je bent nooit te laat om te starten met huiswerkbegeleiding. Ook in de laatste maanden kunnen wij er voor zorgen dat je zoon of dochter het schooljaar goed afsluit. Door ze te leren leren, ze te overhoren en een fijne werkplek te bieden waar ze zich voorbereiden op hun toetsen.

Meer weten? Bel 085 – 049 82 00 voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Download onze brochure

Huiswerkbegeleiding? Bijles? Studiecoaching? Of wellicht een combinatie? Download onze brochures en lees alles nog eens na over onze diensten.

Redenen om te kiezen voor Studiekring

  • Ontwikkel vaardigheden waar je een leven lang wat aan hebt
  • Experts in alle schoolvakken
  • Voor vmbo, havo en vwo
  • Altijd een vestiging bij jou in de buurt
  • Wetenschappelijk onderbouwde benadering
  • Gecertificeerd door de LVSi
LVSi

Gratis intakegesprek

Twijfel je over welke oplossing het beste bij je past? Vraag een gratis intake aan. In een vrijblijvend gesprek bespreken we waar je tegenaan loopt en hoe we je het beste kunnen helpen.

Copyright © 2010-2021 Studiekring BV 085 - 049 82 00