Examentraining in beeld - Studiekring - huiswerk, bijles en trainingen

De examens: ze komen steeds dichterbij. Kun jij nog wel wat hulp gebruiken bij de voorbereiding? Misschien is een examentraining wat voor jou! Maar hoe gaat zo’n training eigenlijk in zijn werk? Wij namen een kijkje tijdens één van onze centrale trainingen in Houten. Check het fotoverslag.
examen

 

1klein

De hele dag examentraining? Je moet er wat voor over hebben… Van 9 uur tot 18 uur bikkelen met klassikale lessen, individuele opdrachten én groepsopdrachten. Nog één keer hard knallen dus, maar dan ben je er wel helemaal klaar voor!

 

6kleinOpperste concentratie tijdens een klassikale uitleg over algebraïsche vaardigheden. Manou, locatiecoördinator van Studiekring: “Elke training start met klassikale uitleg aan de hand van de onderwerpen in de Examenbundel. Daarna maakt elke leerling individueel examenopdrachten om te testen of de stof er goed in zit.”5kleinRebecca (18, rechts) volgt de training vwo M&O: “Ik sta er goed voor maar wilde toch voor de zekerheid de training doen. De combi van uitleg en zelf oefeningen maken is namelijk super fijn. Op school heb ik maar een paar uurtjes in de week M&O én een grote klas: best lastig om dan altijd goed op te letten.  Nu moet ik er echt voor gaan werken, even goed doorpakken!”4kleinAan de slag met rekenmachines, notitieblokken en de examenbundel in de examentraining Economie. Moet je al die spullen zelf eigenlijk meenemen? Manou: “Nee hoor. Iedere leerling krijgt van ons een examenbundel, reader om in te werken en ’s middags een lunch. En natuurlijk is er af en toe pauze om even op adem te komen.”2kleinSamen klassikaal opdrachten maken helpt om te leren van elkaars antwoorden, zoals hier in de examentraining Wiskunde B.
Docent Mirjam: “We herhalen alle stof en kijken natuurlijk vooral naar de onderdelen die lastig gevonden worden. Het is een heel leuke uitdaging om leerlingen te helpen in zo’n korte tijd een achterstand weg te werken.”

Na een dag hard werken straks zeker slagen? Volgens deze leerlingen wel. Rebecca: “Ik ga na zo’n dag in ieder geval met veel meer vertrouwen naar huis!”
Nieuwsgierig geworden? Studiekring geeft samen met ThiemeMeulenhoff – maker van de examenbundel – examentraining in elk vak én op elk niveau. Meld je nu aan!

Gratis intakegesprek

Twijfel je over welke oplossing het beste bij je past? Vraag een gratis intake aan. In een vrijblijvend gesprek bespreken we waar je tegenaan loopt en hoe we je het beste kunnen helpen.