Feline: 'Op zaterdag heb ik online bijles in mijn pyjama' - Studiekring - huiswerk, bijles en trainingen

Je leest het goed: bijles in je pyjama. Dat kan met de online bijles van Studiekring. Heb jij weinig tijd doordeweeks? Kun je wel wat hulp gebruiken bij je schoolwerk? En is die zaterdagochtend voor jou eigenlijk het ideale moment daarvoor? De online bijles kun je volgen waar en wanneer je maar wilt. Dus ook ’s avonds of in het weekend. Gewoon vanuit je bed, luie stoel, je vakantieadres, op visite bij je oma...noem maar op. Hoe gaat zo’n online bijles in zijn werk? En wat zijn de voordelen?

Online Bijles1.    Hoe werkt het zo’n bijles?
Online bespreek je met je docent wat je lastig vindt, waaruit een persoonlijk plan van aanpak volgt. Samen bekijk je welke dag en tijdstip het handigst is. De docent stuurt je op de betreffende dag een mailtje zodat je kunt inloggen op de online leeromgeving. Via de videochat krijg je tips en uitleg. Tijd over? Je bespreekt alvast het huiswerk van volgende week of doet extra oefeningen. Om de paar weken krijg je een update met de evaluatie van de bijlessen. Feline (havo 4) volgt al 3 jaar online bijles. Doordeweeks is ze erg druk en ze vond bij haar in de buurt geen geschikte bijlesdocent. “Online bijles is super flexibel: ik heb iedere zaterdagochtend bijles. Gewoon in mijn pyjama!” In de online leeromgeving kun je op een whiteboard zien wat de ander typt of tekent. Feline: “En dat gaat prima, meer heb je echt niet nodig. ”

2.    Heb je daar dan allemaal fancy apparatuur voor nodig?
Nee. Een computer of laptop met internet, microfoon en camera is genoeg. Van Studiekring krijg je de volledig beveiligde online leeromgeving Wiziq. We leggen je helder uit hoe het werkt. Deze omgeving is alleen voor jou en de docent toegankelijk. Je kunt er zelfs voor kiezen om je huiswerk van tevoren in te scannen en naar de docent te mailen. Feline: “Ik stuur altijd foto’s van mijn boek en de opgaven naar de docent. Die bereidt zich dan voor. Of we maken de opdrachten samen.”

3.    Voor wie is online bijles?
Online bijles is er voor iedereen. Het is handig wanneer je in de middagen te druk bent voor bijles. Of als je bijles wilt in een vak waar niet altijd docenten voor zijn: latijn of scheikunde bijvoorbeeld. Studiekring heeft de beste docenten online voor je klaarstaan. Zoals Thierry, die online bijles geeft in de bèta vakken. “Online bijles is heel flexibel en dat wordt erg gewaardeerd door ouders en leerlingen. Ik geef vaak bijles in de avond of in het weekend. ”

4.    Wat zijn de voordelen?
Online bijlessen kun je in overleg met je docent inplannen wanneer je maar wilt. Je kunt de tijd extra efficiënt benutten door je huiswerk van tevoren op te sturen. Zo kan de docent de les optimaal voorbereiden. Bijles vanuit huis betekent ook: nooit meer je spullen vergeten. Fijn in de winter dus, wanneer het vroeg donker is en je lekker thuis kunt blijven.

5.  Is het even duur als gewone bijles?
Nee: online bijles is goedkoper dan gewone bijlessen. Het actuele overzicht van de tarieven vind je hier.

Nog even samenvatten. Online bijles is:

•    voor leerlingen van alle niveaus
•    één op één bijles van een vakdocent
•    goedkoper dan gewone bijlessen
•    vanuit huis in een beveiligde online omgeving
•    gemiddeld 1 tot 2 uur bijles per week, flexibel in te plannen

En last but not least natuurlijk dé kans om in je pyjama bijgespijkerd te worden. Meer weten over online bijles? Neem contact op met Femke Oenema, coördinator van de online bijles via 030 - 272 1444. Of kijk hier voor meer informatie.

Gratis intakegesprek

Twijfel je over welke oplossing het beste bij je past? Vraag een gratis intake aan. In een vrijblijvend gesprek bespreken we waar je tegenaan loopt en hoe we je het beste kunnen helpen.