Hulp bij de laatste loodjes. 5 tips!

meisjekamer016_klein.jpg

Het is een cliché, maar helaas echt waar: de laatste loodjes wegen het zwaarst. Die laatste maanden voor de zomervakantie zijn voor veel leerlingen lastig. Helemaal als ze het gevoel hebben dat het ‘toch al te laat is’. En ‘dat het toch niet meer lukt om die onvoldoende voor wiskunde weg te werken’. Niks is minder waar! In die laatste maanden is juist nog heel veel mogelijk. Check deze 5 slimme tips om het schooljaar goed af te sluiten.

1. Ga vooraan zitten
Was jij het afgelopen jaar een ster in kletsen tijdens de les? Gooi die slechte gewoonte overboord en ga vanaf nu elke les vooraan zitten, desnoods alleen. Je hebt veel minder afleiding en krijgt veel meer mee van de les. Ook handig: leraren vertellen de laatste lessen de belangrijkste dingen, zoals welke vragen je krijgt op het proefwerk. Pen en schrift in de aanslag dus!

2. Geniet van de voorjaarszon!
Ga lekker aan de tuintafel zitten met je boeken en gun je zelf elk uur 10 minuten pauze. Om af te koelen zet je een grote kan water of ranja met ijsklontjes op tafel. Of maak een frisse fruitsalade. Vitamines zijn goed voor de concentratie.

3. Stel een korte termijn planning + bijbehorende doelen op
Niks zo frustrerend als planningen en doelen die niet haalbaar zijn. Stel daarom een realistische planning en doelen op. Dus niet: het einde van het schooljaar halen. Maar wel: een voldoende scoren op de volgende Engelse leestoets. Dit doel is concreet en daardoor is het makkelijker om je aandacht er op te richten en een goed resultaat te halen. Hetzelfde geldt voor je planning. Niet: vanaf nu ga ik altijd alles afhebben. Maar: geef aan wát je per week wil afhebben. De lesstof in hapklare brokjes opdelen werkt echt!

4. Vraag hulp aan je ouders
Waar zijn je ouders goed voor in tijden van studiestress? Juist: je lievelingseten voorzetten, een ontspannende massage, er voor je zijn als het even tegenzit. En overhoren natuurlijk! Vraag nu alvast aan je ouders of ze de komende maanden iedere week een avond tijd hebben om je te overhoren. Heb je meteen een stok achter de deur.

5. Hulp van Studiekring
Bij Studiekring helpen we je met plannen, motiveren we je én kun je inhoudelijk met vragen terecht. Bovendien creëren we structuur, waardoor je 100% focus hebt op je schoolwerk. In de laatste maanden voor de zomervakantie kunnen we samen nog een hoop bereiken. Meld je nu aan voor huiswerkbegeleiding of bijlessen. Juist in die laatste periode!

Bij Studiekring krijg je altijd de hulp die bij jou past! Vraag nu een vrijblijvend adviesgesprek aan via ons contactformulier. Binnen één werkdag nemen we contact met je op. Je kunt ook zelf contact met ons opnemen via 085 – 049 82 00 of je kunt langskomen op een van onze vestigingen.

Download onze brochure

Huiswerkbegeleiding? Bijles? Studiecoaching? Of wellicht een combinatie? Download onze brochures en lees alles nog eens na over onze diensten.

Redenen om te kiezen voor Studiekring

  • Ontwikkel vaardigheden waar je een leven lang wat aan hebt
  • Experts in alle schoolvakken
  • Voor vmbo, havo en vwo
  • Altijd een vestiging bij jou in de buurt
  • Wetenschappelijk onderbouwde benadering
  • Gecertificeerd door de LVSi
LVSi

Gratis intakegesprek

Twijfel je over welke oplossing het beste bij je past? Vraag een gratis intake aan. In een vrijblijvend gesprek bespreken we waar je tegenaan loopt en hoe we je het beste kunnen helpen.

Copyright © 2010-2021 Studiekring BV 085 - 049 82 00