Ik ga terug naar school en neem mee… - Studiekring - huiswerk, bijles en trainingen

Helaas pindakaas, de vakantie zit er op. De schoolboeken kunnen weer op tafel. Zit jij nog steeds in vakantiesferen en vind je het moeilijk om goed te beginnen? Tijd voor een handige startup checklist! Van het beste vakantieverhaal tot een jaloersmakende lunch. Bekijk de lijst en jij komt de eerste schoolweken fluitend door!

back to school check list blog

Het allerleukste vakantieverhaal
Ga er eens een avondje voor zitten en check je telefoon op de allergaafste vakantiefoto. Van die ene huizenhoge golf bijvoorbeeld, of die keer dat je vader van zijn stoel viel. Misschien heb jij wel deze zomer je Franse woordenschat gebruikt om die ene garçon aan de haak te slaan? Maak er een mooi verhaaltje van. Je krijgt er energie van én je hebt je verhaal klaar voor je vrienden en je leraren.

Een feestlunch
Doei chocoladecroissant! Hallo volkoren boterham met kaas! Na al dat lekkere eten op vakantie is het een treurig gezicht: die saaie boterhammen in je oude broodtrommel.. Voorkom dat jij op de eerste dag al staat te snacken in de kantine en maak van de lunch een (gezond) feestje. Pimp je broodtrommel of koop een nieuwe met handige compartimenten. Check Instagram voor broodtrommel-inspiratie. En trakteer jezelf dan elke dag op iets (gezonds) lekkers.

Een back-to-school-playlist
Huiswerk maken wordt een stuk minder saai met je favoriete muziek in je oor. Maar daarvoor moet je toch echt eerst even die summer playlist van je telefoon halen. Tip: op Spotify vind je een heel geschikte back-to-school afspeellijst, waarmee je harder gaat studeren dan ooit!

De nieuwste school apps
Leg een nieuwe verzameling handige school apps aan op je telefoon. Bekijk daarvoor de nieuwste apps van sites die je wel eens gebruikt. Ken je bijvoorbeeld de app van ezelsbruggetje.nl al? Ook handig: de app ‘De of Het?’, waarmee je meteen welk lidwoord je moet gebruiken. En wist je dat Studiekring ook een huiswerk planner app heeft, zodat je altijd een overzicht hebt van je geplande taken?

Flinke dosis zelfvertrouwen
Je gaat aan een nieuw jaar beginnen en dan komt er veel op je af. Best spannend! Misschien heb je wel een nieuwe klas, nieuwe school of nieuwe leraren. Of ben je blijven zitten en soms onzeker over je eigen kunnen. Een flinke dosis zelfvertrouwen kan nu geen kwaad. Herhaal regelmatig tegen jezelf dat je het kan. Hoe vaker je het zegt, hoe beter. En zorg goed voor jezelf. Ga op tijd naar bed zodat je uitgerust bent en geen stress krijgt. Voor je het weet is het alweer herfstvakantie!

Terug naar de basis
Last but not least: check of je basis spulletjes in orde zijn. Werkt je grafische rekenmachine nog? Zitten er goedwerkende pennen in je etui? Heb je nog een puntenslijper? Heb je je rooster al in je nieuwe agenda geschreven? Misschien is een nieuw setje markeerstiften handig? Is je regenpak nog waterdicht? Het klinkt allemaal logisch, maar je kan maar beter goed voorbereid zijn. Succes weer dit jaar!


Gratis intakegesprek

Twijfel je over welke oplossing het beste bij je past? Vraag een gratis intake aan. In een vrijblijvend gesprek bespreken we waar je tegenaan loopt en hoe we je het beste kunnen helpen.