Examen tips!

Succes.jpg

De eindexamens zijn begonnen. Spannend, maar vooral ook leuk! Je sluit immers je middelbare schoolperiode af. Wij geven nog wat tips om die laatste week door te komen.

1. Ontspan!
Een examen maken vreet energie. Toch bestaat de kans dat je na het examen van vandaag nog wil leren voor het vak van morgen of overmorgen. Het heeft geen zin meer om de complete stof opnieuw door te nemen. Maak nog een paar oefenopgaves of lees nog één keer dat moeilijke hoofdstuk. Vertrouw erop dat de rest echt wel in je hoofd zit. Het is belangrijker om ook te ontspannen. Ga even sporten om je hoofd leeg te maken en duik op tijd je bed in zodat je morgen weer fris kan starten.

2. Een black-out ? Echt niet.
Heb jij tijdens je examen het idee dat je opeens niks meer weet? Bedenk dat de informatie in je hoofd niet kan worden gewist. Het gebeurt echt niet dat je alles vergeten bent. Paniek zorgt ervoor dat je niet bij de juiste dingen kan komen. Een ontspanningsoefening kan helpen. Span bijvoorbeeld al je spieren aan en laat ze weer los. Of adem een paar keer heel diep in en uit. Wedden dat je hierna opeens het antwoord op die vraag wel weet?

3. Eet jezelf slim
Naast goed slapen is het prettig om je fit te voelen tijdens deze examenweken. Vis is goed voor je brein, net als noten en groene bladgroentes. Laat dat blikje cola staan, maar maak een groene smoothie! Je gaat er helderder van denken en je geheugen wordt er beter van. Heb je zin om te snoepen? Neem dan een stukje pure chocolade. Het stofje in rauwe cacao maakt je blij en opgewekt.
Handig als je nog moet leren!

4. Trek je lievelingsoutfit aan
Als je je prettig voelt, presteer je ook beter. Associeer jij die joggingbroek met een relaxt gevoel? Trek ‘m aan naar je examen scheikunde. Of voel jij je lekker in die mooie jurk? Wiskunde maken was nog nooit zo leuk. Het klinkt gek, maar het werkt echt!

Download onze brochure

Huiswerkbegeleiding? Bijles? Studiecoaching? Of wellicht een combinatie? Download onze brochures en lees alles nog eens na over onze diensten.

Redenen om te kiezen voor Studiekring

  • Ontwikkel vaardigheden waar je een leven lang wat aan hebt
  • Experts in alle schoolvakken
  • Voor vmbo, havo en vwo
  • Altijd een vestiging bij jou in de buurt
  • Wetenschappelijk onderbouwde benadering
  • Gecertificeerd door de LVSi
LVSi

Gratis intakegesprek

Twijfel je over welke oplossing het beste bij je past? Vraag een gratis intake aan. In een vrijblijvend gesprek bespreken we waar je tegenaan loopt en hoe we je het beste kunnen helpen.

Copyright © 2010-2022 Studiekring BV 085 - 049 82 00