Met ezelsbruggetjes onthoud je ’t beter!

denken.jpg

Nog 1 toetsweek voor de boeg en het schooljaar zit er op! Probeer je zelf nog even op te laden en een laatste keer te knallen. Om je leerwerk te onthouden kunnen ezelsbruggetjes helpen. Wij zetten de handigste ezelsbruggetjes op een rij.

1. Krijgt het werkwoord bij jij nou wel of geen t? Kom jij te laat thuis, dan krijg je geen t(hee). Dus: als jij/je achter het werkwoord staat, krijgt het werkwoord geen t.

2. Wanneer schrijf je een d en t? Nog altijd onmisbaar; ‘ t kofschip. Eindigt de stam van het werkwoord op een letter uit dit woord? Schrijf bij het voltooid deelwoord een t. Niet? Dan schrijf je een d.
Nederlands grootste rivieren: Raar Maar Waar (Rijn, Maas, Waal)!

3. Gaat de klok vooruit of achteruit bij wintertijd? Wint er tijd mee: met de wintertijd win je een uur (de klok gaat dus achteruit).

4. TV-TAS: De volgorde van de vijf bewoonde Nederlandse Waddeneilanden: Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog.

5. Vanmiddag of vanmorgen in het Engels? Akelige Morgen (AM) en Prettige Middag (PM): am gebruik je vóór 12 uur en pm na 12 uur ’s middags.

6. Mijn Goudvis Bas Eet Haast Nooit Chocolade Pudding: de landen van het vasteland van Midden-Amerika: Mexico, Guatemala, Belize, El Salvador, Honduras, Nicaragua, Costa Rica, Panama.

7. Frips: De landen waar men talen spreekt die afgeleid zijn uit het Latijn: Frankrijk; Roemenië; Italië; Potugal en Spanje.

8. Bruine kangoeroes maken geen troep: de volgorde van byte, kilobyte, megabyte, gigabyte, terabyte.

9. Welke richting moet je draaien voor dicht en open? DROL natuurlijk!: Dicht Rechts, Open Links.

10 Moet je nou wel of geen postzegel op die envelop plakken? Is het een Antwoordnummer? Dan is het Anti-postzegel. Is het een Postbusnummer? Dan is het met een Postzegel

11. De ijshouder kende die zoon van John, maar hij vond er niks an! Zo onthoud je de Amerikaanse presidenten: IJshouder: Eisenhower Kende die: Kennedy Zoon van John: Johnson Niks an: Nixon


Je kan natuurlijk altijd tijdens het leren zelf handige ezelsbruggetjes verzinnen. Als je ze zelf bedenkt én dan ook nog aan iemand vertelt, onthoud je het beter!

Kan jij hulp  gebruiken bij het leren? Start dan met huiswerkbegeleiding bij Studiekring.

Download onze brochure

Huiswerkbegeleiding? Bijles? Studiecoaching? Of wellicht een combinatie? Download onze brochures en lees alles nog eens na over onze diensten.

Redenen om te kiezen voor Studiekring

  • Ontwikkel vaardigheden waar je een leven lang wat aan hebt
  • Experts in alle schoolvakken
  • Voor vmbo, havo en vwo
  • Altijd een vestiging bij jou in de buurt
  • Wetenschappelijk onderbouwde benadering
  • Gecertificeerd door de LVSi
LVSi

Gratis intakegesprek

Twijfel je over welke oplossing het beste bij je past? Vraag een gratis intake aan. In een vrijblijvend gesprek bespreken we waar je tegenaan loopt en hoe we je het beste kunnen helpen.

Copyright © 2010-2022 Studiekring BV 085 - 049 82 00