Onderzoek naar kwaliteit - Studiekring - huiswerk, bijles en trainingen

Voor Studiekring is de kwaliteit van onze huiswerkbegeleiding het allerbelangrijkst. Wat we doen – jongeren helpen zelfstandig te leren – doen we graag goed. Om deze kwaliteit te waarborgen hebben we onze eigen werkwijze én een kwaliteitsmanager die hierop toeziet. En laten we met regelmaat onze manier van werken toetsen in de praktijk.
Kwaliteit blog


In al onze vestigingen werken we volgens een bewezen leermethodiek, gericht op de zelfstandigheid van de leerling. Deze manier van werken ontwikkelden we samen met de Universiteit Utrecht en is al 15 jaar de basis van onze begeleiding.

Elke leerling is uniek. En leert op een eigen manier. Daarom heeft iedereen een andere vorm van begeleiding nodig. Het klinkt cliché, maar bij Studiekring staat de leerling altijd centraal en krijgt hij een persoonlijk plan in het behalen van leerdoelen. Waarbij we er altijd naar streven om de leerling zo snel mogelijk zelfstandig te laten zijn. De tijd dat een leerling bij ons huiswerkbegeleiding volgt is gemiddeld 7 maanden. Daarna weet hij precies hoe hij zichzelf kan redden. En heeft hij in principe geen intensieve begeleiding meer nodig.

Altijd in ontwikkeling
Om te toetsen hoe onze manier van werken uitpakt in de praktijk, werkten we vorig jaar mee aan een onderzoek van de Universiteit Nijmegen waarbij in de huiswerkbegeleiding gekeken werd op welke punten van ons onderwijskundig model we kunnen verbeteren. Zowel ouders, leerlingen als medewerkers beoordeelden het ‘leren leren’ gedeelte (competentie) én het betrekken van school en ouders (omgeving) bij de begeleiding als zeer aanwezig en positief. Uit het onderzoek bleek ook dat de derde component van ons model, de zelfredzaamheid van de leerling (autonomie), als heel belangrijk wordt ervaren door ouders en leerlingen. Reden om dit nóg meer uit te diepen en te benadrukken in onze begeleiding.

Nieuw onderzoek
We verlenen dan ook medewerking aan een vervolgonderzoek, uitgevoerd door VU Amsterdam, waarin gekeken wordt hoe we de autonomie van de leerlingen in de huiswerkbegeleiding kunnen vergroten. Dit onderzoek zal komende maanden plaatsvinden. En is daarmee één van de manieren waarmee we ons kwaliteitsniveau naar een nóg hoger plan trekken.

Leerlingen van Studiekring
Volgt je zoon of dochter huiswerkbegeleiding bij Studiekring? Dan krijgt hij of zij halverwege februari een uitnodiging voor het invullen van een online vragenlijst. Het invullen kost ongeveer 20 min. Onder de deelnemers verloten we een cadeaubon van €50,- en kaartjes voor Walibi. Uiteraard worden de antwoorden anoniem verwerkt.

Gratis intakegesprek

Twijfel je over welke oplossing het beste bij je past? Vraag een gratis intake aan. In een vrijblijvend gesprek bespreken we waar je tegenaan loopt en hoe we je het beste kunnen helpen.