Wat brengt Studiekring leerlingen en ouders? - Studiekring - huiswerk, bijles en trainingen

Afgelopen jaar hielpen we ruim 6.000 leerlingen op het gebied van huiswerk. Bijvoorbeeld door huiswerkbegeleiding, examentrainingen of bijles. Wat voor rol speelt Studiekring in het leven van onze leerlingen én hun ouders? We vroegen het Rosalie Muijen en haar moeder Eline op onze vestiging in Bussum, waar Rosalie 3 dagen per week huiswerkbegeleiding volgt. ‘Ik maak nu zo veel mogelijk huiswerk bij Studiekring zodat ik thuis niets meer hoef te doen en dat is heel prettig.’    

agenda

Je zit in 2 havo en hebt al een tijdje huiswerkbegeleiding bij Studiekring. Hoe bevalt dat?

Rosalie: “Goed! Huiswerk maken is natuurlijk niet echt leuk, maar ik vind het fijn om nu een plek te hebben waar ik dat rustig kan doen. Thuis lukte dat namelijk helemaal niet. Daar had ik veel afleiding, zoals mijn telefoon. En bij huiswerkbegeleiding kun je echt niets anders doen dan je huiswerk”.

Dat klinkt alsof je heel hard werkt. Is huiswerkbegeleiding ook wel een beetje gezellig?
“Sinds dit jaar zit een vriendin van mij ook hier en tijdens de pauze kletsen we natuurlijk wel lekker met elkaar. Maar Nina (vestigingsmanager) is ook best streng hoor! Dus ik doe het meeste van mijn huiswerk hier en krijg het ook af”.

Wat vind je het grootste voordeel van huiswerkbegeleiding bij Studiekring?
“Dat ik meestal al mijn huiswerk af krijg en thuis niets meer hoef te doen. Dat lukt niet altijd, volgende week tijdens de toetsweek zal ik ook wat thuis moeten doen. Maar door de planning die ik dan maak, weet ik wel precies wat ik wanneer ga doen. En dat geeft rust”.

Maak je alleen maar huiswerk bij Studiekring, of leer je ook nog andere dingen?
“Ik leer ook hoe ik het beste een bepaald vak kan leren. Bijvoorbeeld wiskunde, daarvoor moet ik sommige vragen steeds opnieuw maken zodat ik kan oefenen. Eigenlijk leer je voor elk vak de theorie alleen maar door goed en vaak te oefenen. En ik leer hoe je een goede planning maakt”.

Eline, jij bent de moeder van Rosalie. Wat merk jij van de huiswerkbegeleiding?
Eline: “Veel! Het is prettig dat Rosalie na de begeleiding thuis komt en niets meer hoeft te doen. De rust is daarmee terug in huis. We hoeven niet meer de boeman uit te hangen. Dat komt onze relatie met haar heel erg ten goede! In de brugklas kwam het geregeld voor dat Rosalie ’s avonds nog te veel huiswerk moest maken. Toen zijn we al snel begonnen met huiswerkbegeleiding. Rosalie leert bij Studiekring structuur aanbrengen in haar werk zonder dat ze afgeleid wordt. Ze gaat drie dagen per week naar Studiekring, we vinden het ook belangrijk dat ze af en toe kan bankhangen”.

Hoe houd je contact met de vestigingsmanager?
“Vestigingsmanager Nina en ik hebben heel makkelijk en laagdrempelig contact. Als ik iets wil weten of ergens over twijfel, kan ik altijd bij haar terecht.  En dat geldt ook voor Rosalie”.  

Heb je vertrouwen in 2016?
“Jazeker. Rosalie heeft echt baat bij de begeleiding. Het kost natuurlijk wel wat, maar de structuur en de rust maken veel goed”.

Rosalie, jij bent nu een ervaringsdeskundige in de huiswerkbegeleiding. Wat is jouw beste huiswerktip?
Rosalie: “Veel herhalen en op tijd beginnen! Als je de dag van tevoren begint, loop je meteen achter. Bovendien onthoud je veel meer als je de stof herhaalt”.

 

Gratis intakegesprek

Twijfel je over welke oplossing het beste bij je past? Vraag een gratis intake aan. In een vrijblijvend gesprek bespreken we waar je tegenaan loopt en hoe we je het beste kunnen helpen.