Zó overleef jij je huiswerk in de brugklas. 5x supertips! - Studiekring - huiswerk, bijles en trainingen

Ga jij naar de brugklas? Super spannend! Een nieuwe school, nieuwe leraren, nieuwe klasgenootjes. En opeens heel veel huiswerk natuurlijk. Zie je daar tegenop? Niet nodig! Met deze 5 huiswerktips maak jij een goede start in de brugklas.

Brugklas


1. Vet handig zo’n agenda

Veel huiswerk betekent plannen, plannen en nog eens plannen. Een goede agenda is dus noodzaak! En dan het liefst eentje waar je in één oogopslag de hele week ziet. Zo houd je overzicht voor jezelf. Schrijf je rooster met afkortingen van de vakken alvast een week van te voren op. En plan ook je sporttrainingen en hobby’s in je agenda. Dan weet je precies welke dagen je veel tijd hebt om te leren. En welke dagen iets minder.

2. Jouw plekkie
Creëer thuis een vaste plek waar je rustig je huiswerk kunt maken. Bijvoorbeeld een bureau op je slaapkamer. Zorg dat deze plek opgeruimd is, voldoende (dag)licht heeft en dat je een prettige stoel hebt. Ligt alles wat je nodig hebt binnen handbereik? Pen, schriften, rekenmachine… check! Je telefoon heb je niet nodig. Zet deze op vliegtuigstand. Dan word je niet afgeleid door berichten van je vrienden.

3. Ontspannen met een snack
Niemand kan uren achter elkaar wiskunde sommen maken of Franse woordjes leren. Neem dus elk uur 10 minuten pauze. Loop een rondje buiten en check even je telefoon. Daarna voel je je weer fris om er tegenaan te gaan. De pauze is ook bedoeld om wat te eten en te drinken. Wist je dat je van bananen goed kan nadenken? Ha, de perfecte huiswerksnack dus!

4. Ontdek jouw leerstijl
Samenvatten, mindmappen, flashcards, de mosseltechniek, oefeningen maken. Er zijn zoveel manieren om voor een proefwerk te leren. Wat werkt nu het allerbeste? Dat is voor iedereen anders. Probeer uit te vinden welke leermethode bij jou past door verschillende methoden te proberen. Heb je jouw fijnste manier gevonden? Dan wordt elke toets vanaf nu een eitje!

5. S.O.S. Studiekring helpt!  
Kom jij er echt niet zelf uit met al het huiswerk? Geen paniek! Studiekring kan jou helpen met studievaardigheden, plannen en een rustige werkplek. Kom een keertje meelopen in de huiswerkbegeleiding om te kijken of het iets voor jou is. Met meer dan 100 vestigingen in Nederland is er vast wel een vestiging bij jou in de buurt. En het mooie is? Na een tijd huiswerkbegeleiding bij Studiekring ben jij zelfstandig genoeg om het zelf weer op te pakken!

Op een aantal vestigingen geven wij ook brugklastraining. Iets voor jou? Lees het hier!
Dit artikel is ook verschenen in de Brugklasspecial van 7Days.

Gratis intakegesprek

Twijfel je over welke oplossing het beste bij je past? Vraag een gratis intake aan. In een vrijblijvend gesprek bespreken we waar je tegenaan loopt en hoe we je het beste kunnen helpen.