Zomer- en lentescholen organiseren in 2017 - Studiekring - huiswerk, bijles en trainingen

Ook in 2017 kunnen scholen in het Voortgezet Onderwijs subsidie aanvragen om lente- en zomerscholen in te richten. Dit kunt u als school zelf doen, maar u kunt er ook voor kiezen om de organisatie volledig uit handen te geven. Studiekring en partner BMC organiseren al jaren succesvolle zomerscholen. In 2016 hielpen we ruim 700 leerlingen op 23 scholen om alsnog over te gaan.

Zomerscholen blog

 

Subsidie
De eerste stap in het organiseren van een lente- of zomerschool is het aanvragen van subsidie. Staatssecretaris Dekker heeft in totaal 9 miljoen beschikbaar gesteld voor 2017. De subsidieregeling Lente- en Zomerscholen 2017 zal rond de jaarwisseling gepubliceerd worden. Heeft u behoefte aan meer informatie over de subsidies? Op 10 januari organiseren de VO-raad en CNV Onderwijs een informatiebijeenkomst over de subsidieregeling . Tijdens deze bijeenkomst krijgt u informatie over het aanvragen, de wijze van toekenning en de uitbetaling van subsidie. Ook wordt er teruggeblikt op de lente- en zomerscholen van 2016.

Organisatie door Studiekring
Een zomerschool of lenteschool organiseren kost veel tijd en planning. Kiest u ervoor om Studiekring uw zomerschool te laten organiseren? Dan nemen wij al het werk uit handen. Samen met u bekijken we wat voor uw school de beste insteek is. U bepaalt welke leerlingen het traject mogen volgen, wij doen de totale coördinatie en uitvoering van het project. Kijk hier voor alle details rondom onze zomerscholen. Of bel 030-2721444 om een afspraak te maken.

Uit de praktijk
Bent u nieuwsgierig naar ervaringen van andere scholen met wie we samenwerken? Lees dan het verhaal van Het Gymnasium Apeldoorn.

Gratis intakegesprek

Twijfel je over welke oplossing het beste bij je past? Vraag een gratis intake aan. In een vrijblijvend gesprek bespreken we waar je tegenaan loopt en hoe we je het beste kunnen helpen.