Faalangsttraining

Faalangsttraining

Vol vertrouwen aan een toets, presentatie of opdracht beginnen? Denk dan aan de Faalangsttraining van Studiekring. In 10 bijeenkomsten van één uur krijg je grip op faalangst. En pak je iedere uitdaging voortaan vol zelfvertrouwen aan.

Ga je goed voorbereid te werk, maar vallen je prestaties tegen? Heb je last van uitstelgedrag of haal je onvoldoendes puur door zenuwen? Dan is de Faalangsttraining van Studiekring iets voor jou. In maar 10 weken tijd leer je hoe faalangst werkt, hoe je het herkent én ermee omgaat. Met praktische handvatten blijf je voortaan je zenuwen de baas. En zet je uitstelgedrag om in acties.

De training is er in 2 varianten:

  • individuele training op een vestiging bij jou in de buurt.
  • groepstraining met maximaal 8 leerlingen op school. 

In het kort

  • voor alle vwo-, havo- en vmbo-leerlingen
  • voor leerlingen die, ondanks goede voorbereiding, onder de maat presteren
  • grip krijgen op faalangst, meer vertrouwen bij toetsen of opdrachten
  • individueel of in een groepje
  • individueel: 10 x 1 uur per week, groep: 7 x 1,5 uur per week

Faalangsttraining in 5 stappen

intake 20161. Intake
In een intake bespreken we waar je tegenaan loopt en waarbij wij kunnen helpen. Je hoort meteen meer over onze aanpak en kunt natuurlijk al je vragen stellen.

Plan van aanpak 20162. Aan de slag
Je leert tijdens de bijeenkomsten in een vaste structuur wat faalangst is, hoe je het herkent en hoe je je ontspant als je het voelt aankomen.Thuis ga je met oefeningen en huiswerkopdrachten aan de slag. Die bespreek je tijdens de bijeenkomst in de week daarna. Zo leer je je denkpatroon veranderen en krijg je grip op faalangst.

Aan de slag20163. Voortgang
We houden jou en je ouders natuurlijk op de hoogte van de voortgang. Na iedere les ontvangen je ouders per e-mail een verslag over wat je hebt geleerd, het huiswerk en tips hoe jij én je ouders met jouw faalangst kunnen omgaan.

voortgang4. Evalueren
Tijdens de laatste bijeenkomst vatten we het geleerde samen. Jij geeft zelf aan (bij de individuele variant) welk punt je nog extra wilt behandelen. Bij de groepstraining op school word je uitgenodigd voor een terugkomdag, waarin je met je medeleerlingen ervaringen uitwisselt.

en nu jij5. En nu jij!
Na 10 bijeenkomsten (of 5 tot 7 groepstrainingen) heb je je faalangst onder controle. Je hebt weer zelfvertrouwen genoeg om iedere uitdaging aan te pakken. En vergeet niet: fouten maken mág!


Meer informatie?

10 x 1 uur per week Faalangsttraining kost € 450,-
Download de brochure, bel 030 - 272 14 44 of vul ons contactformulier in.

Wij geven ook:

aanmelden DefBrochure def

Reviews

review

"Tijdens de drie dagen huiswerkklas plant / maakt mijn zoon zijn huiswerk en leert hij een groot gedeelte van de toetsen. Hierdoor heeft hij (en ik ) meer rust in zijn hoofd en meer vrije tijd."

Danisman

Bekijk alle beoordelingen

Advies 2016