Huiswerkklas

Heb je behoefte aan een rustige werkplek om je huiswerk gestructureerd aan te pakken? Of wil je je huiswerkbegeleiding afbouwen? Dan is de Huiswerkklas van Studiekring iets voor jou. Op een rustige werkplek doe je ‘s middags je huiswerk, onder toezicht van een studiecoach. Zo houd je tijd over voor leukere dingen.

Je kunt prima zelfstandig werken. Maar je hebt behoefte aan een rustige werkplek om je op je huiswerk te concentreren. Of: je hebt huiswerkbegeleiding gedaan, maar bent inmiddels wel toe aan wat meer zelfstandigheid. Dan zit je in de Huiswerkklas op de goede plek. In een groepje van 15 tot 20 leerlingen werk je onder toezicht van een studiecoach gestructureerd aan je huiswerk. Op school of op een vestiging bij jou in de buurt.

Liever huiswerkbegeleiding?
Vind je het lastig om zelfstandig te werken? Heb je moeite met het plannen van je huiswerk of het structureren van leerstof? Dan is Huiswerkbegeleiding misschien iets voor jou. Dit is een intensievere vorm van begeleiding, waarbij wij je helpen met zelfstandig werken.

In het kort

  • voor alle vwo-, havo- en vmbo-leerlingen
  • zelfstandig en gestructureerd aan de slag in een kleine groep
  • huiswerk maken op een rustige werkplek, met toezicht van een studiecoach
  • keuze uit 1 tot 5 keer per week, 3 uur per dag
  • elke 10 weken een update per mail

Huiswerkklas in 5 stappen

inschrijven1. Inschrijven
Je schrijft je in via de website (vraag je ouders). Daarna nemen we contact met je op, spreken we af op welke dagen je komt en vertellen we globaal wat je kunt verwachten.

Plan van aanpak 20162. Aan de slag
Zodra er plek is in een huiswerkklas bij jou in de buurt, kun je aan de slag. Op de eerste dag krijg je uitleg over hoe het werkt. Je aanwezigheid houden we wekelijks bij en mailen we achteraf door aan je ouders.

Aan de slag20163. Planningsgesprek
In een planningsgesprek met je begeleider bespreek je wekelijks de planning van je huiswerk. Ook staan we stil bij de voortgang. En natuurlijk krijg je de mogelijkheid om vragen te stellen.

voortgang4. Voortgang
Om de 10 weken ontvangen jij en je ouders update per e-mail over de voortgang: hoe staat het met je zelfstandigheid, wat verdient nog extra aandacht en wat heb je nog nodig om zelfstandig verder te kunnen?

en nu jij5. En nu jij!
Als je weer lekker zelfstandig verder kunt met je huiswerk, kun je de Huiswerkklas verlaten. Op onze vestigingen is de opzegtermijn 2 weken, op school gaat de Huiswerkklas in periodes van 10 weken en varieert de opzegtermijn per school.

 

Meer informatie?

Download de brochure, bel 030 - 272 14 44 of vul ons contactformulier in.

1 Dag Huiswerkklas per week      € 75 per maand
2 Dagen Huiswerkklas per week  €125 per maand
3 Dagen Huiswerkklas per week  €175 per maand
4 Dagen Huiswerkklas per week  €225 per maand
5 Dagen Huiswerkklas per week  €275 per maand

Wij geven ook:

aanmelden Defdownload button

Advies 2016

Reacties

sterren3 Studiekring krijgt een 8,6 van 10 uit 142 beoordelingen

review

"Mijn ervaring is dat Studiekring respectvol met de kinderen omgaat waardoor ze trots zijn op wat ze doen. Het stimuleert ze om hun werk te maken en iets te leren. De terugkoppeling naar de ouders is altijd duidelijk en direct."

- Anoniem

Bekijk alle beoordelingen