Je zoon of dochter vastgeplakt aan de mobiele telefoon of laptop. Waarschijnlijk een herkenbaar beeld. Het lijkt soms wel of je kind alleen nog maar online leeft. WhatsApp, Facebook, Instagram en ga zo maar door. Misschien probeer je het bij te benen, maar net op het moment dat je Instagram ontdekt hebt, zit hij volop te snapchatten…

mobiele tel blog

Door de online wereld lijkt het alsof je kind constant is afgeleid. Zich niet langer dan vijf minuten kan concentreren. Maar waarschijnlijk is dit niet anders dan vroeger. Pubers vinden het altijd al moeilijk zich lang te concentreren. Er zijn gewoon zoveel dingen leuker dan wiskunde… Het uiten van gedrag verandert met de tijd, de kenmerken ervan blijven gelijk.

Wel is het belangrijk om de afleiding (oftewel die mobiele telefoon) zo nu en dan weg te leggen. Zeker tijdens het eten, huiswerk maken of als je puber naar bed moet. De verleiding om constant de telefoon te pakken is simpelweg te groot. Misschien herken je dit zelf ook wel. Hoe vaak scroll je door je Facebook timeline terwijl je eigenlijk iets anders aan het doen bent? De online wereld is here to stay. Sterker nog, deze wordt alleen maar belangrijker. Goede afspraken met je puber is daarom key!

3 goede afspraken:
* Laat je kind zijn telefoon inleveren als het huiswerk gaat maken. Na 50 minuten leren mag het 10 minuten op zijn telefoon kijken.
* Soms heeft je zoon of dochter whatsapp nodig in overleg met klasgenootjes. Het is dus niet per definitie zo dat de telefoon helemaal niet gebruikt mag worden tijdens het huiswerk maken.
* Om rustig in slaap te vallen is het beter om niet meer op het scherm van je telefoon te kijken. Het is niet gek om de telefoon in bezit te nemen als je zoon of dochter naar bed gaat.

Meer weten over het puberbrein? Lees er hier alles over.

Gratis intakegesprek

Twijfel je over welke oplossing het beste bij je past? Vraag een gratis intake aan. In een vrijblijvend gesprek bespreken we waar je tegenaan loopt en hoe we je het beste kunnen helpen.